Čo je to prepojovací kábel Ethernet?
Čo je to prepojovací kábel Ethernet?

Video: Čo je to prepojovací kábel Ethernet?

Video: Čo je to prepojovací kábel Ethernet?
Video: Ethernet Cables, UTP vs STP, Straight vs Crossover, CAT 5,5e,6,7,8 Network Cables 2024, Smieť
Anonim

A patch kábel je všeobecný termín pre kabeláž, ktorá navzájom spája dve elektronické zariadenia, zvyčajne v sieti. Patch káble sa líšia od ostatných typov v tom, že sú vyrobené tak, aby boli flexibilnejšie ako štandardná tuhá, objemná meď káblov . Patch káble mať vždy konektory na oboch koncoch.

Okrem toho, môžete použiť prepojovací kábel ako ethernetový kábel?

Ethernet a patch káble sa zvyčajne označujú zameniteľne, hoci tam môcť byť medzi nimi rozdiely. A patch kábel je všeobecný pojem, ktorý môcť možno použiť pre viacero typov kabeláže (ako je telefón alebo audio/video, okrem Ethernet ).

Tiež, čo je prepojovací kábel vs ethernetový kábel? Ethernetový patch kábel môže prepojiť počítač s a siete hub, router resp Ethernet switch, ktorý je užitočný pri budovaní domácich počítačových sietí. Preto zakrátko, ethernetový kábel odkazuje na typy kábel . Zatiaľ čo patch kábel má konektory na oboch koncoch a patrí k časti ethernetový kábel.

Po druhé, na čo sa používa prepojovací kábel Ethernet?

Patch kábel môže byť tiež zvyknutý pripojte náplasť panel na prepínač alebo rozbočovač. Patch káble sú často používa krátke vzdialenosti v kanceláriách a rozvodných skriniach. Ethernetový patch kábel môže pripojiť počítač k sieťovému rozbočovaču alebo smerovaču, čo je užitočné pri budovaní domácich počítačových sietí.

Aký je rozdiel medzi kríženým káblom a ethernetovým káblom?

The rozdiel medzi konfigurácia kríženie a ethernetové káble má dôležitú funkciu. Ethernetové káble sú určené na spojenie dvoch rôzne typy zariadení. však prekrížené káble sa používajú na priame prepojenie dvoch podobných zariadení bez použitia rozbočovačov alebo smerovačov.

Odporúča: