Čo obsahuje adresár proc?
Čo obsahuje adresár proc?

Video: Čo obsahuje adresár proc?

Video: Čo obsahuje adresár proc?
Video: Как самой вылечить недержание мочи? Эти упражнения поднимут органы на место! 2024, Smieť
Anonim

/ proc / adresár - nazývaný tiež proc systém súborov - obsahuje hierarchia špeciálnych súborov, ktoré predstavujú aktuálny stav jadra – umožňujúce aplikáciám a používateľom nahliadnuť do pohľadu jadra na systém.

Podobne, čo je v adresári proc?

Adresár /proc je zvláštne zviera. V skutočnosti neexistuje, ale môžete ho preskúmať. Jeho súbory s nulovou dĺžkou nie sú binárne ani textové, no môžete ich preskúmať a zobraziť. Tento špeciálny adresár obsahuje všetky podrobnosti o vašom Linux systému vrátane jeho jadra, procesov a konfiguračných parametrov.

Ďalej, čo je príkaz PROC? proc súborový systém v systéme Linux. Proc súborový systém (procfs) je virtuálny súborový systém vytvorený za chodu pri zavádzaní systému a je rozpustený v čase vypnutia systému. Obsahuje užitočné informácie o procesoch, ktoré práve bežia, je považovaný za riadiace a informačné centrum pre jadro.

V súvislosti s tým, kde je priečinok Proc v systéme Linux?

Linux implementácia zahŕňa a adresár pre každý spustený proces, vrátane procesov jadra, v adresárov pomenovaný / proc /PID, kde PID je číslo procesu. Každý adresár obsahuje informácie o jednom procese vrátane: / proc /PID/cmdline, príkaz, ktorý pôvodne spustil proces.

Čo je priečinok Ubuntu Proc?

The proc súborový systém je pseudo-súborový systém, ktorý poskytuje rozhranie pre dátové štruktúry jadra. Bežne sa montuje na / proc . Toto adresár bude obsahovať súbory ako limity, pripojenia atď., ktoré budú poskytovať informácie o procese.

Odporúča: