Čo je to architektonická špecifikácia?
Čo je to architektonická špecifikácia?

Video: Čo je to architektonická špecifikácia?

Video: Čo je to architektonická špecifikácia?
Video: Проект дома от архитектора с опытом 40 лет. Строим дом своими руками точно по проекту 2024, Smieť
Anonim

Podľa Slovníka z Architektúra & Stavebníctvo a špecifikácia je „písomný dokument podrobne popisujúci rozsah práce, materiály, ktoré sa majú použiť, spôsoby inštalácie a kvalitu spracovania pre časť práce, ktorá sa má zadať na základe zmluvy; zvyčajne sa používa v spojení s prácou (zmluvou)

V súvislosti s tým, aké sú typy špecifikácií?

Tieto podrobnosti zahŕňajú informácie, ako sú materiály, rozsah práce, proces inštalácie a kvalita práce. Subdodávatelia a tímy používajú tieto špecifikácie ako návod na výber správnych materiálov pre konkrétny projekt. Tri typy výstavby technické údaje sú normatívne, výkonné a vlastnícke.

čo je zahrnuté v špecifikácii? technické údaje opísať výrobky, materiály a práce požadované stavebnou zmluvou. Neobsahujú náklady, množstvo alebo čerpané informácie, a preto je potrebné ich čítať spolu s inými informáciami, ako sú množstvá, harmonogramy a výkresy. Ďalšie informácie nájdete v časti Výkon špecifikácia.

Čo je teda špecifikácia budovy?

The stavebné špecifikácie sú dôležitou skupinou dokumentov, ktoré tvoria súčasť zmluvy. The stavebné špecifikácie pozostávajú z plánov, nárysov a položiek, ktoré špecifikoval zákazník. Tieto dokumenty slúžia na vypracovanie zmluvnej ceny na začiatku projektu.

Aký je rozdiel medzi štandardom a špecifikáciou?

Všetky štandardy sú technické údaje . V súhrne rozdiel je to všetko štandardy sú technické údaje ale nie všetky technické údaje sú štandardy . Naozaj, väčšina technické údaje nie sú, pretože sa vzťahujú len na konkrétny produkt/predmet alebo proces.

Odporúča: