Čo je Linq entity framework?
Čo je Linq entity framework?

Video: Čo je Linq entity framework?

Video: Čo je Linq entity framework?
Video: Entity Framework Core vs Dapper Performance in 2023 2024, Smieť
Anonim

LINQ do entity poskytuje jazykovo integrovaný dopyt ( LINQ ) podpora, ktorá umožňuje vývojárom písať dotazy proti Entity Framework koncepčný model využívajúci Visual Basic alebo Visual C#. Otázky proti Entity Framework sú reprezentované dotazmi príkazového stromu, ktoré sa vykonávajú proti kontextu objektu.

Ak vezmeme do úvahy toto, je Linq súčasťou Entity Framework?

Entity Framework je objektovo-relačné mapovanie (ORM) rámec na pripojenie kódu C# k externým databázam, zvyčajne SQL Server. LINQ je dopytovací jazyk vložený do jazyka C# a súbor metód rozšírenia, aby bol užitočný.

Podobne, aké je použitie Linq v C #? LINQ je skratka pre Language Integrated Query, tak pomenovaná, pretože je súčasťou programovacieho jazyka C# . LINQ Skratka pre Language Integrated Query, tak pomenovaný, pretože je súčasťou programovacieho jazyka ako C# . to je použité poskytnúť konzistentný prístup k rôznym zdrojom údajov, ako sú databázy a XML.

Čo je teda entita v Entity Framework?

An entity v Entity Framework je trieda, ktorá sa mapuje do databázovej tabuľky. Táto trieda musí byť zahrnutá ako vlastnosť typu DbSet v triede DbContext. EF API mapy každého subjekt do tabuľky a každej vlastnosti an subjekt do stĺpca v databáze. Študent a stupeň sú subjektov.

Môžeme použiť Linq bez Entity Framework?

Áno. LINQ na SQL používa Object Relational Mapping, čo je to, čo Entity Framework je. Takže zatiaľ čo možno budete môcť „nie použite Entity Framework “, vždy máte do činenia s nejakým typom ORM.. čo je to ja myslíte, že ste sa chceli vyhnúť.

Odporúča: