Je Axios lepší ako aport?
Je Axios lepší ako aport?

Video: Je Axios lepší ako aport?

Video: Je Axios lepší ako aport?
Video: 4 Reasons Why Axios Is Better Than Fetch in Javascript 🤯 2024, Apríl
Anonim

Axios je Javascript knižnica používaná na vytváranie http požiadaviek z uzla. js alebo XMLHttpRequests z prehliadača a podporuje Promise API, ktoré je natívne pre JS ES6. Ďalšia vlastnosť, ktorú má za sebou. aport () je, že vykonáva automatické transformácie údajov JSON.

Prečo je potom načítanie lepšie ako Axios?

Bezpochyby niektorí vývojári preferujú Axios cez vstavané API pre jednoduché použitie. Mnohí však potrebu takejto knižnice preceňujú. The aport () API je dokonale schopné reprodukovať kľúčové vlastnosti Axios a má ďalšiu výhodu v tom, že je ľahko dostupný vo všetkých moderných prehliadačoch.

Okrem toho, prečo by som mal používať Axios? Axios je populárny HTTP klient založený na sľuboch, ktorý sa vyznačuje jednoduchou použitie API a možno ho použiť v prehliadači aj v Node. js. Vytváranie požiadaviek HTTP na načítanie alebo uloženie údajov je jednou z najbežnejších úloh, ktoré bude musieť vykonať aplikácia JavaScript na strane klienta robiť.

aký je rozdiel medzi fetch a Axios?

Načítať nemá žiadnu adresu URL v objekte žiadosti, Axios má adresu URL v objekte žiadosti. Načítať funkcia request obsahuje url ako parameter, Axios funkcia request neobsahuje url ako parameter. Načítať požiadavka je v poriadku, keď objekt odpovede obsahuje vlastnosť ok, Axios požiadavka je v poriadku, keď je stav 200 a stavový text je 'OK'

Mám použiť fetch alebo XMLHttpRequest?

The Načítať API uľahčuje vytváranie asynchrónnych požiadaviek a spracovanie odpovedí lepšie ako použitím an XMLHttpRequest . Načítať nám umožňuje vytvárať lepšie API pre jednoduché veci, použitím moderné funkcie JavaScriptu, ako sú sľuby.

Odporúča: