Čo je port TFTP?
Čo je port TFTP?

Video: Čo je port TFTP?

Video: Čo je port TFTP?
Video: FTP (File Transfer Protocol), SFTP, TFTP Explained. | Tech 2024, Smieť
Anonim

TFTP je jednoduchý protokol na prenos súborov, implementovaný nad protokolmi UDP/IP pomocou známych prístav číslo 69. TFTP bol navrhnutý tak, aby bol malý a ľahko implementovateľný, a preto mu chýba väčšina pokročilých funkcií, ktoré ponúkajú robustnejšie protokoly na prenos súborov.

Ak vezmeme do úvahy toto, aké je použitie protokolu TFTP?

Triviálny prenos súborov Protokol ( TFTP ) je jednoduchý použitý protokol na prenos súborov. Používa TFTP užívateľský datagram Protokol (UDP) na prenos údajov z jedného konca na druhý. TFTP je väčšinou použité čítať a zapisovať súbory/poštu na alebo zo vzdialeného servera.

Okrem toho, ktorá vrstva OSI je TFTP? The TFTP samotný protokol je implementovaný nad protokolom používateľských údajov (UDP), ktorý zase beží nad protokolom InternetProtocol (IP). UDP poskytuje službu bez pripojenia na adrese vrstva štyri z nich OSI sieťový protokol Model.

Navyše, čo je TFTP a ako funguje?

TFTP , alebo Trivial File Transfer Protocol, je jednoduchý protokol vysokej úrovne na prenos údajových serverov, ktoré používajú na spustenie bezdiskových pracovných staníc, X-terminálov a smerovačov pomocou protokolu UserData Protocol (UDP). TFTP bol primárne navrhnutý na čítanie alebo zápis súborov pomocou vzdialeného servera.

Prečo je TFTP UDP?

TFTP je jednoduchý protokol na prenos súborov, a preto dostal názov Trivial File Transfer Protocol, resp TFTP . Bol implementovaný nad protokolom Internet UserDatagram ( UDP alebo Datagram), takže ho možno použiť na presun súborov medzi strojmi v rôznych sieťach UDP.

Odporúča: