Čo je volanie služby REST?
Čo je volanie služby REST?

Video: Čo je volanie služby REST?

Video: Čo je volanie služby REST?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Prevod reprezentatívneho štátu ( ODPOČINOK ) je softvérový architektonický štýl, ktorý definuje množinu obmedzení, ktoré sa majú použiť na vytváranie webu služby . Na RESTful Webe služby , požiadavky odoslané na URI zdroja vyvolajú odpoveď s užitočným zaťažením vo formáte HTML, XML, JSON alebo inom formáte.

Ako funguje REST hovor?

A ODPOČINOK API Tvorba podobným spôsobom. Vývojár vytvorí API na serveri a povolí zákazník porozprávať sa s tým. ODPOČINOK určuje, ako bude API vyzerať. Je to skratka pre „Prevod reprezentačného štátu“.

Následne vzniká otázka, čo znamená RESTful služby? ODPOČINOK sa používa na vytváranie webu služby ktoré sú svojou povahou ľahké, udržiavateľné a škálovateľné. A služby ktorá je postavená na ODPOČINOK architektúra sa nazýva a Kľudná služba . Základný protokol pre ODPOČINOK je HTTP, čo je základný webový protokol.

Vzhľadom na to, čo znamená REST API?

A RESTful API je aplikačné programové rozhranie ( API ), ktorý používa HTTP požiadavky na GET, PUT, POST a DELETE dáta. An API pre webovú stránku je kód, ktorý umožňuje dvom softvérovým programom navzájom komunikovať.

Aké sú princípy REST?

ODPOČINOK je bez štátnej príslušnosti. To znamená, že komunikácia medzi klientom a serverom vždy obsahuje všetky informácie potrebné na vykonanie požiadavky. Ak prístup k zdroju vyžaduje autentifikáciu, potom sa klient musí autentifikovať pri každej požiadavke. ODPOČINOK je cacheovateľný.

Odporúča: