Čo je SQL vždy v klastri?
Čo je SQL vždy v klastri?

Video: Čo je SQL vždy v klastri?

Video: Čo je SQL vždy v klastri?
Video: 30 глупых вопросов Data Engineer [Карьера в IT] 2024, Apríl
Anonim

Úvod. SQL Server Vždy On je flexibilné dizajnové riešenie, ktoré poskytuje vysokú dostupnosť ( HA ) a zotavenie po havárii (DR). Je postavený na Windows Failover Cluster , ale nevyžadujeme zdieľané úložisko medzi núdzovým prepnutím zhluk uzly. Všetky zúčastnené uzly by mali byť súčasťou núdzového prepnutia zhluk.

Ak vezmeme do úvahy toto, čo je SQL vždy zapnuté?

SQL Server Vždy zapnutý poskytuje riešenie s vysokou dostupnosťou a obnovou po havárii SQL Server 2012. Využíva existujúce SQL Serverové funkcie, najmä Failover Clustering, a poskytuje nové možnosti, ako sú skupiny dostupnosti. Jeho cieľom je poskytnúť podrobnejšiu kontrolu na dosiahnutie vysokej dostupnosti.

Po druhé, čo je klaster v SQL? Microsoft SQL Server Cluster nie je nič iné ako kolekcia dvoch alebo viacerých fyzických serverov s identickým prístupom k zdieľanému úložisku, ktoré poskytuje diskové prostriedky potrebné na ukladanie databázových súborov. Tieto servery sa označujú ako "uzly".

V súlade s tým, vyžaduje vždy zapnutý klaster?

Vždy Pokiaľ ide o skupiny dostupnosti, riešenie vysokej dostupnosti a obnovy po havárii predstavené v SQL Server 2012 (11. x), vyžaduje Windows Server Failover Zhlukovanie (WSFC).

Aký je rozdiel medzi AlwaysOn a klastrovaním v SQL Server?

Hlavný rozdiel je to a zoskupené inštancia má rovnaké binárne súbory nainštalované a nakonfigurované v režime dva alebo zhluk uzly (fyzické alebo virtuálne stroje) a databázové súbory sú umiestnené na zdieľanom disku. Pomocou skupín dostupnosti sú dve alebo viac kópií tej istej databázy synchronizované medzi viacerými uzlami.

Odporúča: