Prečo je publikum obzvlášť dôležité pre technické písanie?
Prečo je publikum obzvlášť dôležité pre technické písanie?

Video: Prečo je publikum obzvlášť dôležité pre technické písanie?

Video: Prečo je publikum obzvlášť dôležité pre technické písanie?
Video: Addressing scope and audience in technical writing 2024, Apríl
Anonim

Ak si písanie návod na použitie, váš publikum sa stane konečným používateľom produktu. Toto je dôležité pretože spôsob, akým napíšete dokument, je určený rozsahom vášho dokumentu publikum . Všeobecné pravidlo je čím menej publikum vie, tým menej technické váš dokument bude.

V tejto súvislosti, aký je účel technického písania?

Hlavný účel technického písania je poskytnúť niekedy zložité informácie. Toto je typ písanie to: Pomôže človeku lepšie porozumieť konkrétnej položke, ako je počítač alebo nový liek alebo nová technológia. Vysvetlite, ako objekt funguje alebo ako dokončiť projekt.

Podobne, čo je štýl v technickom písaní? Technické písanie je typ písanie kde je autor písanie o konkrétnom predmete, ktorý si vyžaduje usmernenie, poučenie alebo vysvetlenie. Toto štýl z písanie má veľmi odlišný účel a iné vlastnosti ako ostatné štýly písania ako sú kreatívne písanie , akademický písanie alebo podnikania písanie.

Jednoducho, prečo je dôležité zvážiť publikum a účel dokumentu?

to je dôležité poznať publikum a účel z tvojho dokument aby ste boli schopní určiť štýl písania, aký jazyk použiť, aké informácie by mal obsahovať a rozloženie textu dokument . Listy slúžia na to, aby ľudí informovali, poskytli im pochopenie alebo ich presvedčili, aby niečo urobili.

Čo je low-tech publikum?

Nízkotechnické publikum zahrňte svojich spolupracovníkov v inom oddelení. Nízka technika Čitatelia môžu zahŕňať aj vašich šéfov, vašich podriadených alebo vašich kolegov, ktorí pracujú v iných spoločnostiach. ? Napríklad ste softvérový inžinier, technik, účtovník alebo grafický dizajnér low-tech publikum.

Odporúča: