Čo je vlastníkom databázy SQL Server?
Čo je vlastníkom databázy SQL Server?

Video: Čo je vlastníkom databázy SQL Server?

Video: Čo je vlastníkom databázy SQL Server?
Video: 1. Databáze v PHP - Co je to databáze, Sql a MySql 2024, Smieť
Anonim

dbo, alebo vlastník databázy , je používateľský účet, ktorý má implicitné povolenia na vykonávanie všetkých činností v rámci databázy . Členovia sysadmina opravené server role sú automaticky mapované na dbo. dbo je tiež názov schémy, ako je uvedené v Vlastníctvo a oddelenie používateľskej schémy v SQL Server.

Navyše, čo je vlastníkom databázy v SQL Server?

V podstate a vlastník databázy je predvolený dbo( vlastník databázy ) z databázy , s databázy sám je a databázy objekt. dbo je používateľ, ktorý má implicitné povolenia na vykonávanie všetkých činností v databázy.

Tiež viete, ako zmením vlastníka databázy SQL Server? Pomocou týchto krokov môžeme zmeniť vlastníka databázy pomocou SSMS.

  1. Otvorte SQL Server Management Studio (SSMS).
  2. Kliknite pravým tlačidlom myši na databázu a potom vyberte položku Vlastnosti.
  3. Kliknite na Súbory. Zobrazí sa nasledujúca snímka obrazovky.
  4. Ak chceme zmeniť vlastníka databázy, kliknutím na tlačidlo elipsy vyberte nového vlastníka.

Tiež, ako nájdem vlastníka databázy SQL Server?

Ísť do SQL Server Management Studio >> Kliknite pravým tlačidlom myši na Databáza >> Prejdite na Vlastnosti >> Prejdite na Súbory a vyberte VLASTNÍK . Môžete vidieť nasledujúcu snímku obrazovky, ktorá popisuje, ako vykonať rovnakú úlohu. Nechaj ma vedieť kedy ste naposledy potrebovali zmeniť vlastníkom databázy a akym sposobom si to robil?

Čo myslíš pod pojmom databáza?

A databázy (DB) je v najvšeobecnejšom zmysle organizovaný zber údajov. Presnejšie povedané, a databázy je elektronický systém, ktorý umožňuje jednoduchý prístup k údajom, manipuláciu s nimi a ich aktualizáciu. Moderné databázy sú riadené pomocoua databázy systém riadenia (DBMS).

Odporúča: