Čo je priorita procesu v Linuxe?
Čo je priorita procesu v Linuxe?

Video: Čo je priorita procesu v Linuxe?

Video: Čo je priorita procesu v Linuxe?
Video: LPIC 103.6 Приоритеты процессов в Linux 2024, Apríl
Anonim

The procesná priorita určuje ktorý proces získa viac času CPU a ktorý procesy možno ponechať v pozadí (na vykonanie neskôr, keď sú veci menej náročné). Okrem tohoto procesy , v Linux , existujú používatelia procesy.

Podobne sa môžete pýtať, čo je priorita procesu?

Windows zdieľa zdroje procesora medzi všetkými spustenými procesy na základe ich prioritou úrovni. Ak proces (aplikácia) má vyššiu prioritou úroveň, získa viac procesorových zdrojov pre lepší výkon v porovnaní s a proces majúci nižšie prioritou.

Po druhé, ako dám procesu Linuxu vysokú prioritu? The Linux stupnica slušnosti sa pohybuje od -20 do 19. Čím nižšie číslo, tým viac prioritou túto úlohu dostane. Ak je hodnota slušnosti vysoká číslo ako 19 úlohou bude nastaviť na najnižšiu prioritou a CPU bude proces vždy, keď dostane príležitosť. Predvolená hodnota nice je nula.

Podobne, ako zistím prioritu procesu v systéme Linux?

Použite ps -o pri. Zadajte proces id s -p 1337. Alebo použite -e na zoznam všetkých procesy . Ak máte výrub Linux distribúcia, kde vám ps a top nedáva prioritou informácie, môžete analyzovať štatistický súbor proc proces ID komu dostať prednosť informácie.

Čo je pekná hodnota procesu?

Pekný je príkaz v operačných systémoch Unix a Linux, ktorý umožňuje úpravu „peknosti“ hodnotu z procesy . Úprava „peknosti“ hodnotu z procesy umožňuje nastaviť odporúčanú prioritu CPU, ktorú plánovač jadra použije na určenie, ktorú procesy získať viac alebo menej času procesora.

Odporúča: