Ako sú slovníky implementované v Pythone?
Ako sú slovníky implementované v Pythone?

Video: Ako sú slovníky implementované v Pythone?

Video: Ako sú slovníky implementované v Pythone?
Video: Java Tech Talk: Telegram бот на java за 1 час 2024, Smieť
Anonim

Slovníky pracujte vypočítaním hash kódu pre každý kľúč uložený v slovník pomocou vstavanej hašovacej funkcie. Hash kód sa značne líši v závislosti od kľúča; napríklad, Python „hašuje na -539294296, zatiaľ čo „ pytón “, reťazec, ktorý sa líši o jeden bit, hashuje na 1142331976.

Ako je teda zoznam implementovaný v Pythone?

Pythonove zoznamy sú skutočne polia s premenlivou dĺžkou, nie prepojené v štýle Lisp zoznamy . The implementáciu používa súvislé pole odkazov na iné objekty a udržiava ukazovateľ na toto pole a dĺžku poľa v zoznam štruktúra hlavy. Keď sú položky pridané alebo vložené, veľkosť poľa odkazov sa zmení.

Následne je otázkou, akú dátovú štruktúru implementuje Pythonský slovník? Slovníky sú Implementácia Pythonu z a dátová štruktúra že je všeobecnejšie známe ako asociatívne pole. A slovník pozostáva z kolekcie párov kľúč – hodnota. Každý pár kľúč – hodnota mapuje kľúč k priradenej hodnote.

Ako sa teda implementujú n-tice v Pythone?

Zdá sa, že štandard implementáciu z a násobný je jednoducho ako pole. Ak existuje viacero rôznych tuples s veľkosťou n, ktoré by bolo možné opätovne použiť, sú spolu zreťazené v akomsi prepojenom zozname tak, že majú každý z nich n-tice nultý vstupný bod do nasledujúceho násobný ktoré je možné opätovne použiť.

Ako Python ukladá zoznamy?

Najjednoduchšia dátová štruktúra v Python a je zvyknutý obchod a zoznam hodnôt. Zoznamy sú zbierky položiek (reťazce, celé čísla alebo dokonca iné zoznamy ). Každá položka v zoznam má priradenú hodnotu indexu.

Odporúča: