Čo znamená Apple Retina displej?
Čo znamená Apple Retina displej?

Video: Čo znamená Apple Retina displej?

Video: Čo znamená Apple Retina displej?
Video: Apple Pro Display XDR: A Grand Stand?! 2024, Smieť
Anonim

Retina displej je marketingový termín vyvinutý spoločnosťou Apple označujú zariadenia a monitory, ktoré majú rozlíšenie a hustotu pixelov také vysoké – približne 300 alebo viac pixelov na palec – že človek nedokáže rozlíšiť jednotlivé pixely pri bežnej pozorovacej vzdialenosti.

Len tak, stojí Apple Retina Display za tie peniaze?

Odpoveď je absolútne áno! Zlepšené rozlíšenie nielenže znižuje námahu vašich očí, ale aj hardvéru Apple vkladá do Retina displej modely ich produktov sú ešte lepšie ako ich Retina náprotivky. The Macbook Pro je toho skvelým príkladom.

Okrem toho, aký je rozdiel medzi displejom sietnice? Čo Retina znamená. Keď Apple hovorí o a Retina displej Netýka sa to celosvetového štandardu alebo súboru špecifikácií. Je to vlastne len marketingový výraz a jednoducho to znamená, že obrazovka má dostatočnú hustotu pixelov, takže keď sa na ňu normálne pozeráte, nerozoznáte všetky jednotlivé pixely.

Navyše, ako funguje Apple Retina Display?

Keď Apple výrobok má a Retina displej , každý widget používateľského rozhrania je zdvojnásobený na šírku a výšku, aby sa kompenzovali menšie pixely. Apple volá tento režim režim HiDPI. Cieľom Retina displeje je urobiť displej text a obrázky sú mimoriadne ostré, takže pixely nie sú viditeľné voľným okom.

Aké sú výhody sietnicového displeja?

Kvalita obrazu. Ľudské oko dokáže rozpoznať pixely s hustotou približne 300 pixelov na palec. The Retina displej používa hustotu pixelov 326, o ktorej spoločnosť Apple tvrdí, že robí pixely neviditeľnými pre takmer všetkých používateľov. Výsledkom je kvalitnejší obraz s hladkými čiarami, ľahšie čitateľný text a celkovo vyššie rozlíšenie.

Odporúča: