Mali by byť vokály mono alebo stereo?
Mali by byť vokály mono alebo stereo?

Video: Mali by byť vokály mono alebo stereo?

Video: Mali by byť vokály mono alebo stereo?
Video: She Fought for the Survival of the Household ~ Abandoned House in USA 2024, Smieť
Anonim

Ak nahrávate vokály jedného speváka v kabíne, potom vás by mal záznam v mono . Ak však nahrávate vokály viacerých spevákov a nástrojov, vás by mal záznam v stereo . Podmienky mono a stereo sú v priemysle nahrávania zvuku celkom bežné.

Ľudia sa tiež pýtajú, mali by ste miešať vokály mono alebo stereo?

Vokály sú zvyčajne najdôležitejšou vecou v zmiešať a by mal byť posunutý priamo do stredu. Ak vy mať stereo trať s a mono Zdroj, ak ich len posúvate doľava a doprava, nebude to znieť stereo.

sú slúchadlá stereo alebo mono? Kanály: Mono zvuk vyžaduje iba jeden kanál, presne tie isté zvuky sa odosielajú do všetkých reproduktorov v systéme. Kontrast, a stereo systém bude používať dva alebo viac kanálov. Každý kanál odošle jedinečnú zvukovú stopu určitému reproduktoru stereo slúchadlá , zvyčajne existujú dva kanály.

Len tak, mali by ste nahrávať vokály v stereu?

Môže existovať prípad pre nahrávanie veľký Satchmo v stereo , ale inak to nemá zmysel nahrávanie normálny pop/rock/hip hop vokál v stereu . Ústa sú efektívne bodovým zdrojom a môcť byť zaznamenané ako také. Jediný mikrofón, výsledkom čoho je mono nahrávanie , bude robiť v pohode.

Mali by byť nástrojové stopy mono alebo stereo?

Ak ide o jeden mikrofón alebo jeden kábel, použite mono . Stereo MUSÍ mať dva vstupy … to je to, čo to robí stereo . Ak nahrávate réžiu bicích (dva mikrofóny), stereo akustickú gitaru (dva mikrofóny) alebo linkový výstup z klávesnice (dva káble), budete nahrávať do stereo stopa.

Odporúča: