Čo je analyzátor XML DOM?
Čo je analyzátor XML DOM?

Video: Čo je analyzátor XML DOM?

Video: Čo je analyzátor XML DOM?
Video: Введение в веб-сервисы Amazon, Лев Жадановский 2024, Smieť
Anonim

Analyzátor DOM je určený na prácu s XML ako objektový graf (stromová štruktúra) v pamäti – takzvaný „Document Object Model ( DOM )“. V prvom rade, syntaktický analyzátor prechádza vstupom XML súbor a vytvorí DOM objekty zodpovedajúce uzlom v XML súbor. Títo DOM objekty sú navzájom prepojené v stromovej štruktúre.

Čo je teda analyzátor v XML?

A syntaktický analyzátor je časť programu, ktorá berie afyzickú reprezentáciu niektorých údajov a konvertuje ich do anin-pamäťovej formy, aby ju mohol používať program ako celok. An XMLParser je a syntaktický analyzátor ktorý je určený na čítanie XML a vytvoriť spôsob používania programov XML . Sú rôzne druhy a každý má svoje výhody.

Tiež, ako funguje analyzátor DOM? Analyzátor DOM analyzuje celý dokument XML a načíta ho do pamäte; potom ho modeluje v štruktúre „STROME“pre ľahké prechádzanie alebo manipuláciu. Stručne povedané, premení súbor aXML na DOM alebo Stromová štruktúra a musíte prejsť uzol po uzle, aby ste získali to, čo chcete.

Okrem vyššie uvedeného, čo je analyzátor SAX a DOM v XML?

DOM znamená Document Object Model while SAX znamená Simple API for Parsovanie XML . DOMparser zaťaženie plné XML súbor v pamäti a vytvorí stromovú reprezentáciu XML dokument, kým SAX je založená na udalostiach XML parser a nenačítava sa celý XML dokumentovať do pamäte.

Ako funguje analýza XML?

XML - Analyzátory. XML parser je softvérová knižnica alebo balík, ktorý poskytuje rozhranie pre klientske aplikácie práca s XML Dokumenty. Kontroluje správny formát súboru XML dokument a môže tiež overiť XML Dokumenty. Cieľom a syntaktický analyzátor je transformovať XML do čitateľného kódu.

Odporúča: