Čo je TX zámok v Oracle?
Čo je TX zámok v Oracle?

Video: Čo je TX zámok v Oracle?

Video: Čo je TX zámok v Oracle?
Video: НЕ УБОЮСЬ Я ЗЛА / I Will Fear no Evil 2024, Smieť
Anonim

Riadok zámok , nazývaný aj a TX zámok , je a zámok v jednom riadku tabuľky. Transakcia nadobudne riadok zámok pre každý riadok upravený príkazom INSERT, UPDATE, DELETE, MERGE alebo SELECT FOR UPDATE. Oracle Databáza automaticky umiestni exkluzívne zámok v aktualizovanom riadku a subexkluzívne zámok na stole.

Tiež viete, čo je zámok v databáze Oracle?

A zámok je mechanizmus, ktorý zabraňuje deštruktívnym interakciám, čo sú interakcie, ktoré nesprávne aktualizujú údaje alebo nesprávne menia základné dátové štruktúry, medzi transakciami pristupujúcimi k zdieľaným údajom. Oracle Database automaticky získa potrebné zámky pri vykonávaní príkazov SQL.

Po druhé, čo je exkluzívny zámok v Oracle? Exkluzívny zámok režim bráni zdieľaniu prostriedkov spolupracovníkov. Toto zámok režim sa získa na úpravu údajov. Prvá transakcia do zámok výhradný zdroj je jedinou transakciou, ktorá môže zmeniť zdroj až do exkluzívny zámok je prepustený.

Otázkou tiež je, koľko typov zámkov je v Oracle?

Oracle poskytuje nasledujúce tri hlavné druhy zámkov : DML zámky . DDL zámky . Interné zámky a západky.

Prečo sú tabuľky v Oracle uzamknuté?

Zámky na stôl vykonávať kontrolu súbežnosti pre simultánne operácie DDL tak, aby a tabuľky nie je zahodený napríklad uprostred operácie DML. Kedy Oracle vydá vyhlásenie DDL alebo DML na a tabuľky , a zámok stola sa potom získa.

Odporúča: