Čo je to dvojito prepojený zoznam v dátovej štruktúre s príkladom?
Čo je to dvojito prepojený zoznam v dátovej štruktúre s príkladom?

Video: Čo je to dvojito prepojený zoznam v dátovej štruktúre s príkladom?

Video: Čo je to dvojito prepojený zoznam v dátovej štruktúre s príkladom?
Video: Introduction to Doubly Linked List 2024, Smieť
Anonim

Dvojito prepojený zoznam je typ prepojeného zoznamu, v ktorom je každý uzol okrem ukladania údajov má dva odkazy. Prvý odkaz ukazuje na predchádzajúci uzol v zozname a druhý odkaz ukazuje na ďalší uzol v zozname.

Čo je teda dvojito prepojený zoznam s príkladom?

Dvojito prepojený zoznam je prepojená dátová štruktúra, ktorá pozostáva zo sady sekvenčne prepojených záznamov tzv uzly . Každý uzol obsahuje dve polia, nazývané odkazy, ktoré sú odkazmi na predchádzajúce a nasledujúce uzol v poradí uzly . Toto je program s dvojitým prepojením v C++.

Čo je to obojsmerne prepojený zoznam okrem vyššie uvedeného? Dva - zoznamy ciest • A dva - zoznam ciest je lineárny súbor dátových prvkov, nazývaných uzly, kde každý uzol N je rozdelený na tri časti: – Informačné pole – Forward Odkaz ktorý ukazuje na nasledujúci uzol – Backward Odkaz ktorý ukazuje na predchádzajúci uzol • Počiatočná adresa alebo adresa prvého uzla je uložená v START /

Okrem toho, na čo slúži zoznam s dvojitým prepojením?

Dvojnásobne prepojený zoznam môže byť použité v navigačných systémoch, kde sa vyžaduje predná aj zadná navigácia. to je použité prehliadačmi na implementáciu navigácie dozadu a dopredu na navštívených webových stránkach, t. j. tlačidlo späť a dopredu. Je to tiež použité rôznymi aplikácie implementovať funkcie Undo a Redo.

Aké sú rôzne typy prepojených zoznamov?

Typy prepojeného zoznamu - Samostatne spojený , dvojnásobne spojený a kruhový. Sú tri spoločné typy prepojeného zoznamu.

Odporúča: