Čo je replikácia v Redis?
Čo je replikácia v Redis?

Video: Čo je replikácia v Redis?

Video: Čo je replikácia v Redis?
Video: Replication and Clustering in Redis 2024, Smieť
Anonim

Replikácia . Redis replikácia je veľmi jednoduchý na používanie a konfiguráciu master-slave replikácie čo umožňuje otrokovi Redis servery byť presnými kópiami hlavných serverov. Nasleduje niekoľko veľmi dôležitých faktov o Redis replikácia : Redis používa asynchrónne replikácie . Replikácia je tiež neblokovaný na strane otroka

Čo je to Redis a ako funguje?

Redis je otvorený zdroj (licencovaný BSD), úložisko dátových štruktúr v pamäti, ktoré sa používa ako databáza, vyrovnávacia pamäť a sprostredkovateľ správ. Podporuje dátové štruktúry, ako sú reťazce, hash, zoznamy, množiny, triedené množiny s rozsahovými dotazmi, bitmapy, hyperloglogy, geopriestorové indexy s polomerovými dotazmi a prúdy.

Niekto sa môže tiež opýtať, či Redis ukladá na disk? Predvolene Redis ukladá snímky množiny údajov na disk , v binárnom súbore s názvom dump. Môžete konfigurovať Redis mať to uložiť množinu údajov každých N sekúnd, ak je v množine údajov aspoň M zmien, alebo môžete manuálne zavolať ULOŽIŤ alebo príkazy BGSAVE.

Okrem toho, čo je uzol Redis?

Redis je rýchly a efektívny sklad párov kľúč – hodnota v pamäti. Je tiež známy ako server dátových štruktúr, pretože kľúče môžu obsahovať reťazce, zoznamy, sady, hash a iné dátové štruktúry. Ak používate Uzol . js, na interakciu môžete použiť modul node_redis Redis.

Je Redis synchrónny?

Redis štandardne používa asynchrónnu replikáciu: Redis je navrhnutý pre výkony a nízku, ľahko predvídateľnú latenciu. Ak je to však možné, je dobré, ak systém dokáže prispôsobiť záruky konzistencie v závislosti od druhu zápisu, takže určitá forma synchrónne replikácia môže byť užitočná aj pre Redis.

Odporúča: