Obsah:

Čo je geografická replikácia v Azure?
Čo je geografická replikácia v Azure?

Video: Čo je geografická replikácia v Azure?

Video: Čo je geografická replikácia v Azure?
Video: Auto scaling Azure Cosmos DB for PostgreSQL with Citus, Grafana & Azure Serverless | Citus Con 2023 2024, Apríl
Anonim

Aktívne geo - replikácie je Azure Funkcia SQL Database, ktorá vám umožňuje vytvárať čitateľné sekundárne databázy jednotlivých databáz na serveri SQL Database v rovnakom alebo inom dátovom centre (regióne). SQL Database podporuje aj skupiny automatického zlyhania. Ďalšie informácie nájdete v téme používanie skupín automatického zlyhania.

Navyše, ako povolím geografickú replikáciu v Azure?

Popis

  1. Prihláste sa do Azure Portal.
  2. Na ľavej strane obrazovky vyberte PREHĽADÁVAŤ a potom vyberte SQL Databases.
  3. Prejdite na svoj blade server, vyberte mapu Geo Replication a kliknite na Configure Geo-Replication.
  4. Prejdite na čepeľ Geo-Replication.
  5. Prejdite na čepeľ Create Secondary.

Tiež viete, koľko replík umožňuje geografická replikácia s Azure SQL Database? Ako už bolo spomenuté, Active Geo - Replikácia je funkcia kontinuity podnikania pre SQL databáza že umožňuje pridanie až štyroch sekundárnych repliky z tvojho databázy šíri v regiónoch podľa vášho výberu.

Okrem vyššie uvedeného, je v Azure predvolene povolená geografická replikácia?

Vysvetlenie: V systéme Windows Azure skladovanie, Geo redundantné Skladovanie (GRS) je predvolená možnosť redundancie. Transakcie sú replikované na 3 uzly v rámci primárnej oblasti vybratej na vytvorenie účtu úložiska. Geo redundantné Úložný priestor (GRS) je povolené pri vytvorení účtu úložiska.

Ako funguje geografická redundancia?

Geo - nadbytok sa týka fyzického oddelenia dátových centier, ktoré sa rozprestierajú na viacerých miestach geografické miest. Dôvod na vybudovanie veľkého, geografické siete, spočíva v tom, že poskytuje odolnosť voči prírodným katastrofám, katastrofickým udalostiam alebo poruchám, ktoré spôsobujú výpadky siete.

Odporúča: