Aký je rozdiel medzi zoskupením podľa a rozdelením podľa?
Aký je rozdiel medzi zoskupením podľa a rozdelením podľa?

Video: Aký je rozdiel medzi zoskupením podľa a rozdelením podľa?

Video: Aký je rozdiel medzi zoskupením podľa a rozdelením podľa?
Video: Aký je rozdiel medzi kazetou a viackolečkom? 2024, Apríl
Anonim

A skupina by normálne znižuje počet vrátených riadkov ich zrolovaním a výpočtom priemerov alebo súčtov pre každý riadok. oddiel by neovplyvňuje počet vrátených riadkov, ale mení spôsob výpočtu výsledku funkcie okna.

Ak to vezmeme do úvahy, je rozdelenie podľa rovnaké ako skupina podľa?

PARTIE BY sa používa v okenných agregátoch, zatiaľ čo GROUP BY sa používa v bežných agregátoch. Vyhľadajte OVER v BOL a dozviete sa viac. GROUP podľa je určený na použitie agregačnými funkciami. PARTIE BY sa používa v okenných agregátoch.

Podobne, čo sú oddiely v databáze? Rozdelenie je databázy proces, kde sú veľmi veľké tabuľky rozdelené na viacero menších častí. Rozdelením veľkej tabuľky na menšie samostatné tabuľky môžu dotazy, ktoré pristupujú len k zlomku údajov, prebiehať rýchlejšie, pretože je k dispozícii menej údajov na skenovanie.

Tiež sa pýtali, čo znamená oddiel v SQL?

SQL PARTIE Prehľad doložky BY The PARTIE Klauzula BY je vedľajšou klauzulou klauzuly OVER. The PARTIE Klauzula BY rozdeľuje sadu výsledkov dotazu na priečky . Na každom sa ovláda funkcia okna oddiel samostatne a prepočítať pre každú oddiel.

Čo je cez () v SQL?

The KONIEC bola pridaná doložka SQL Server „cestou späť“dovnútra SQL Server 2005 a bol rozšírený v r SQL Server 2012 KONIEC klauzula sa používa na určenie, ktoré riadky z dotazu sa použijú na funkciu, v akom poradí ich táto funkcia vyhodnotí a kedy sa majú výpočty funkcie reštartovať.

Odporúča: