Aký je rozdiel medzi rozdelením a rozdelením?
Aký je rozdiel medzi rozdelením a rozdelením?

Video: Aký je rozdiel medzi rozdelením a rozdelením?

Video: Aký je rozdiel medzi rozdelením a rozdelením?
Video: Rozdiel Medzi Ukrajinou a Ruskom 2024, Apríl
Anonim

“ úlomky je distribúcia resp oddiel údajov naprieč viacerými rôzne zatiaľ čo stroje rozdeľovanie je distribúcia údajov na rovnakom stroji“.

Otázkou tiež je, čo znamená Sharding?

Sharding je typ rozdelenia databáz, ktorý rozdeľuje veľmi veľké databázy na menšie, rýchlejšie a ľahšie spravované časti nazývané dátové fragmenty. Slovo shardmeans malá časť celku.

Tiež viete, aký je rozdiel medzi replikáciou a zdieľaním? replikácie vytvorí ďalšie kópie z údaje a umožňuje pre automatické prepnutie do iného uzla. úlomky umožňuje pre horizontálne škálovanie z datawrites rozdelením údajov na viacero serverov pomocou a črep kľúč.

Tiež sa pýtali, čo je sharding a rozdelenie v databáze?

Sharding (známy aj ako Data Rozdelenie ) je proces rozdelenia veľkého súboru údajov na veľa malých priečky ktoré sú umiestnené na rôznych strojoch. Každý oddiel je známy ako " črep ". Každý črep má to isté databázy schému ako originál databázy.

Prečo sa Sharding používa?

Výhody Sharding Hlavným lákadlom úlomky databáza je taká, že môže pomôcť uľahčiť horizontálne škálovanie, známe aj ako škálovanie. Horizontálne škálovanie je prax pridávania ďalších strojov k existujúcemu stohu, aby sa rozložila záťaž a umožnila sa väčšia prevádzka a rýchlejšie spracovanie.

Odporúča: