Aké sú základné princípy relačného dátového modelu?
Aké sú základné princípy relačného dátového modelu?

Video: Aké sú základné princípy relačného dátového modelu?

Video: Aké sú základné princípy relačného dátového modelu?
Video: 30 глупых вопросов Data Engineer [Карьера в IT] 2024, Apríl
Anonim

The základný princíp z vzťahový model je Informácie Princíp : všetky informácie zastupuje údajov hodnoty vo vzťahoch. V súlade s týmto Princíp , a relačná databáza je množina relvarov a výsledok každého dotazu je prezentovaný ako vzťah.

Keď to vezmeme do úvahy, čo znamená relačný dátový model?

A relačný dátový model zahŕňa použitie údajov tabuľky, ktoré zhromažďujú skupiny prvkov do vzťahov. Títo modelov fungujú na základe myšlienky, že každé nastavenie tabuľky bude obsahovať primárny kľúč alebo identifikátor. Ostatné tabuľky používajú tento identifikátor na poskytnutie " vzťahový " údajov odkazy a výsledky.

Okrem toho, aký je základný princíp relačného modelu, ako sa líši od hierarchického a sieťového modelu? The Hlavná rozdiel medzi hierarchická sieť a vzťahový databázy Model je to? hierarchický model organizuje údaje do stromovej štruktúry sieťový model usporiada údaje do grafovej štruktúry a vzťahový databázy Model organizuje údaje v tabuľkách. Databáza modelov pomáhajú pri vytváraní štruktúry databáz.

Tiež viete, aké sú vlastnosti relačného modelu?

Vlastnosti relačného databázy Hodnoty sú atómové. Všetky hodnoty v stĺpci majú rovnaký typ údajov. Každý riadok je jedinečný. Poradie stĺpcov je bezvýznamné.

Aká je štruktúra relačnej databázy?

A relačná databáza pozostáva z kolekcie tabuliek, z ktorých každá má jedinečný názov. Riadok v tabuľke predstavuje vzťah medzi množinou hodnôt. Tabuľka teda predstavuje kolekciu vzťahov. Medzi pojmom tabuľky a matematickým pojmom vzťahu existuje priama zhoda.

Odporúča: