Čo je adafruit MQTT?
Čo je adafruit MQTT?

Video: Čo je adafruit MQTT?

Video: Čo je adafruit MQTT?
Video: Управление светодиодной лентой WS2812B с помощью Adafruit MQTT и WLED 2024, Smieť
Anonim

MQTT , alebo telemetrický transport frontu správ, je protokol pre komunikáciu zariadenia, ktorý Adafruit IO podporuje. js a Arduino, ktoré môžete použiť Adafruit IO klientske knižnice, pretože obsahujú podporu pre MQTT (pozrite si časť klientske knižnice).

Čo sa týka tohto, na čo sa adafruit používa?

Adafruit .io je cloudová služba – to znamená, že ju prevádzkujeme za vás a vy ju nemusíte spravovať. Môžete sa k nemu pripojiť cez internet. Je určený predovšetkým na ukladanie a následné získavanie údajov, ale dokáže oveľa viac než len to!

Okrem toho, čo je softvér Adafruit? Adafruit Industries je open-source hardvérová spoločnosť so sídlom v New Yorku. Založil ju Limor Fried v roku 2005. Spoločnosť navrhuje, vyrába a predáva množstvo elektronických produktov, elektronických komponentov, nástrojov a príslušenstva.

Navyše, čo je adafruit io?

Adafruit IO je systém, vďaka ktorému sú dáta užitočné. Zameriavame sa na jednoduchosť používania a umožnenie jednoduchých dátových pripojení s minimálnymi požiadavkami na programovanie. IO zahŕňa klientske knižnice, ktoré obalujú naše REST a MQTT API. IO je postavený na Ruby on Rails a Node. js.

Aký softvér sa používa na programovanie Arduina?

Open source Arduino Software (IDE) uľahčuje písanie kódu a jeho nahrávanie na dosku. Beží ďalej Windows , Mac OS X , a Linux . Prostredie je napísané v jazyku Java a je založené na Processing a inom open-source softvéri. Tento softvér je možné použiť s akoukoľvek doskou Arduino.

Odporúča: