Sú súbory gimp kompatibilné s Photoshopom?
Sú súbory gimp kompatibilné s Photoshopom?

Video: Sú súbory gimp kompatibilné s Photoshopom?

Video: Sú súbory gimp kompatibilné s Photoshopom?
Video: Java Tech Talk: Telegram бот на java за 1 час 2024, Apríl
Anonim

GIMP natívny formát je XCF, ale môže ušetriť súbory ako PSD a dokáže tiež čítať a zapisovať populárnu grafiku formátov , vrátane PNG, TIFF, JPEG, BMP a GIF. Ak pracujete so 16- alebo 32-bitovými obrázkami v Photoshop , to by ste tiež mali vedieť GIMP je obmedzený na 8-bitové farebné hĺbky, ale 16-bitový režim je vo vývoji.

Môže Photoshop otvárať súbory gimp?

GIMP má obmedzenú podporu pre obrázky PSD, pretože formát PSD je proprietárny formát, ktorý vlastní spoločnosť Adobe. Export je však zvyčajne v poriadku a vrstvy sú zachované. Avšak import PSD vytvorených v Photoshop môže byť problematická. Všetko, čo musíte urobiť, je otvorené váš XCF súbor v GIMP a kliknite Súbor > Exportovať.

Podobne je Gimp jednoduchšie na používanie ako Photoshop? Photoshop využíva silnejšie nástroje a ponúka oveľa silnejšiu manipuláciu s pixelmi než GIMP . Navyše, ak práve začínate, GIMP ponúka skvelé „skúšobné“obdobie, aby ste zistili, či je fotografia a úprava fotografií pre vás. GIMP bude naďalej rásť, ale tím nie je ani zďaleka taký veľký ako ten v Adobe.

Tiež viete, môžem použiť Gimp namiesto Photoshopu?

Ak ste používateľom systému Linux, vy môcť preferovať GIMP do Photoshop . Ak chcete získať užívateľsky prívetivejší softvér na úpravu fotografií, vy môcť podobne použite GIMP cez Photoshop . GIMP je zadarmo aktualizovať, zatiaľ čo photoshop bude vás to stálo peniaze. Ak je váš systém nižší ako 16 bitov, potom použite GIMP pretože podporuje aj 8 bitový systém.

Môže Gimp používať akcie Photoshopu?

PSPI je plugin pre použite Photoshop filtre inGIMP (iba Windows). Akcie sú úplne iná vec. Photoshop Actions sú iba použiteľné vo Photoshope (PSPI môcť 't spustiť), v podstate sú to skripty na automatizáciu zložitých úloh. Jeden z najlepších zásuvných modulov, ktoré nie sú k dispozícii GIMP je G'MIC.

Odporúča: