Obsah:

Je Linq dobrý na výkon?
Je Linq dobrý na výkon?

Video: Je Linq dobrý na výkon?

Video: Je Linq dobrý na výkon?
Video: The INSANE performance boost of LINQ in .NET 7 2024, Smieť
Anonim

Často sa vyvíja riešenie pomocou LINQ ponúkne celkom rozumné výkon pretože systém môže zostaviť strom výrazov, ktorý bude reprezentovať dotaz bez toho, aby počas vytvárania dotaz skutočne spustil. Iba keď iterujete cez výsledky, použije tento strom výrazov na generovanie a spustenie dotazu.

Podobne, ako dopyt LINQ zlepšuje výkon?

Päť tipov na zlepšenie výkonu LINQ to SQL

  1. Tip č. 1: Zbavte sa nadbytočnej batožiny so zapnutým ObjectTracking.
  2. Tip č. 2: Znížte svoje otázky pomocou projekcií.
  3. Tip č. 3: Optimalizujte svoju optimistickú kontrolu súbežnosti.
  4. Tip č. 4: Udržujte nízky počet parametrov.
  5. Tip č. 5: Odlaďte a optimalizujte svoje dotazy.
  6. Záver.

Okrem vyššie uvedeného, je Linq rýchlejší ako SQL? To vidíme hneď LINQ je oveľa pomalší než surové SQL , ale skompilovaný LINQ je trochu rýchlejšie . Všimnite si, že výsledky sú v mikrosekundách; dopyty v reálnom svete môžu trvať desiatky alebo dokonca stovky milisekúnd LINQ réžia bude sotva znateľná.

Je Linq rýchlejší ako slučka for?

ale LINQ je pomalší než pre každý. Ak chcete získať viac, prečítajte si článok LINQ vs FOREACH vs FOR Slučka Výkon. LINQ teraz je to pomalšie, ale môže to ísť rýchlejšie v určitom okamihu. Čo je však dôležitejšie, LINQ len sa to číta oveľa ľahšie.

Čo je rýchlejšie Linq alebo Lambda?

V niektorých prípadoch LINQ je rovnako rýchlo Ak nie rýchlejšie ako iné metódy, ale v iných prípadoch to môže byť pomalšie. Nie je medzi nimi výkonnostný rozdiel LINQ otázky a lambda výrazov. Mali by ste úplne pochopiť, ako LINQ vlastnosť (obe lambda , LINQ dopytov) funguje v.

Odporúča: