Čo je Cisco AAA?
Čo je Cisco AAA?

Video: Čo je Cisco AAA?

Video: Čo je Cisco AAA?
Video: Formation CCNP ENCOR 350-401 : Configurer l'authentification AAA sur un Router Cisco 2024, Smieť
Anonim

AAA Bezpečnostné služby

The AAA Táto funkcia vám umožňuje overiť identitu, udeliť prístup a sledovať akcie používateľov, ktorí spravujú Cisco Zariadenie NX-OS. Cisco Zariadenia NX-OS podporujú protokoly Remote Access Dial-In User Service (RADIUS) alebo Terminal Access Controller Access Control device Plus (TACACS+).

Čo teda znamená Cisco AAA?

AAA je protokol používaný na zabezpečenie prístupu k a Cisco sieťové zariadenie. AAA znamená Autentifikácia, autorizácia a účtovníctvo. The AAA model odpovedá na 3 otázky.

Okrem toho, aké je použitie servera AAA? An AAA server je a server program, ktorý spracováva požiadavky používateľov na prístup k počítačovým zdrojom a pre podnik poskytuje autentifikáciu, autorizáciu a účtovanie ( AAA ) služby.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo je AAA účtovníctvo Cisco?

AAA účtovníctvo Metódy Cisco IOS XE podporuje nasledujúce dva spôsoby účtovníctvo : TACACS+-Server pre prístup k sieti hlási aktivitu používateľa bezpečnostnému serveru TACACS+ vo forme účtovníctvo záznamy. Každý účtovníctvo záznam obsahuje účtovníctvo atribút-value (AV) a je uložený na bezpečnostnom serveri.

Čo je AAA v networkingu?

AAA znamená autentifikáciu, autorizáciu a účtovníctvo. AAA je rámec pre inteligentné riadenie prístupu k počítačovým zdrojom, presadzovanie zásad, audit používania a poskytovanie informácií potrebných na fakturáciu služieb.

Odporúča: