Ako je DVD prehrávač schopný čítať informácie uložené na DVD?
Ako je DVD prehrávač schopný čítať informácie uložené na DVD?

Video: Ako je DVD prehrávač schopný čítať informácie uložené na DVD?

Video: Ako je DVD prehrávač schopný čítať informácie uložené na DVD?
Video: Сводные таблицы Excel с нуля до профи за полчаса + Дэшборды! | 1-ое Видео курса "Сводные Таблицы" 2024, Apríl
Anonim

A DVD prehrávač je veľmi podobný CD hráč , s laserovou zostavou, ktorá vyžaruje laserový lúč na povrch disku čítať vzor hrbolčekov (podrobnosti nájdete v časti Ako fungujú disky CD). The DVD prehrávače práca je hľadanie a čítanie uložených údajov ako hrbole na DVD.

Ako sa teda ukladajú informácie na DVD?

DVD (digitálny video disk) je technológia založená na optickom údajov ukladanie podobné kompaktným diskom (CD). Analógové informácie je prevedený do digitálnej podoby informácie , ktorý sa potom zakóduje na disk od vnútorného okraja von. digitálny údajov sú zakódované pomocou jamiek na záznamovej vrstve disku.

Podobne sa DVD číta zvnútra von? Každá popisovateľná vrstva a DVD má špirálovú stopu údajov. Na jednovrstvovom DVD , dráha vždy krúži od vnútri disku smerom von. Budete často čítať o "jamách" na a DVD namiesto hrbolčekov. Na hliníkovej strane sa javia ako jamky, ale na strane, z ktorej laser číta, sú to hrbolčeky.

Týmto spôsobom, ktorá strana DVD sa číta?

Polykarbonátový substrát tvorí väčšinu disku, vrátane plochy, ktorá je čítať laserom (oproti štítku strane na CD). Je prítomný na oboch strany DVD , dokonca aj „jednostranný“disk so štítkom na jednom strane.

Ako oddelím vrstvy disku DVD?

Zahrejte cd resp dvd so sušičom vlasov nastaveným na vysokú teplotu. Upozornenie: Disk bude horúci. Držte ho za okraje, aby ste si nepopálili prsty, alebo položte disk na držiak hrnca a naplno ho vybuchnite. Medzi tieto dva vložte maslový nôž vrstvy CD a jemne ním zatraste, aby ste ho vypáčili vrstvy od seba.

Odporúča: