Obsah:

Kde je na mojej kalkulačke výkričník?
Kde je na mojej kalkulačke výkričník?

Video: Kde je na mojej kalkulačke výkričník?

Video: Kde je na mojej kalkulačke výkričník?
Video: Брата А4 сожрала SCP ГОРКА ПОЖИРАТЕЛЬ? Нашли коробку в горке и открыли! АлояВера Директор ютуба 2024, Smieť
Anonim

Ak ste tak ešte neurobili, stlačením [2nd][MODE] prejdite na domovskú obrazovku. Ak chcete zadať faktoriál, postupujte podľa týchto krokov kalkulačka : Zadajte číslo, ktorého faktoriál chcete použiť. a stlačením [4] vyberte faktoriálny symbol (vyzerá ako an výkričník .)

Čo potom znamená výkričník na kalkulačke?

Faktoriály sú veľmi jednoduché veci. Sú to len produkty označené symbolom výkričník . Napríklad "štyri faktoriály" sa zapíšu ako "4!" a znamená 1×2×3×4 = 24. ("enn faktoriál") znamená súčin všetkých celých čísel od 1 do n; teda n! = 1×2×3×

Podobne, ako sa volá výkričník v matematike? In matematiky , symbol predstavuje faktoriálovú operáciu. Výraz n ! znamená "súčin celých čísel od 1 do n". Napríklad 4! (čítaj štyri faktoriály) je 4 × 3 × 2 × 1 = 24.

Len tak, kde je výkričník na TI 84 Plus?

Ak chcete zadať faktoriálny symbol (!), stlačte [math], stlačte 3-krát pravú šípku, aby ste sa dostali na kartu „PROB“, prejdite nadol na štvrtú možnosť (symbol faktoriálu) a stlačte enter. Teraz stačí stlačiť enter a vyhodnotiť faktoriál!

Kde je na kalkulačke?

Otvorenie a používanie kalkulačky

  1. Na domovskej obrazovke klepnite na ikonu Aplikácie (na paneli QuickTap) > kartu Aplikácie (ak je to potrebné) > priečinok Nástroje > Kalkulačka.
  2. Klepnutím na klávesy kalkulačky zadáte čísla a aritmetické operátory na displeji kalkulačky, rovnako ako pri bežnej kalkulačke.

Odporúča: