Ako zmeníte prioritu procesu v Unixe?
Ako zmeníte prioritu procesu v Unixe?

Video: Ako zmeníte prioritu procesu v Unixe?

Video: Ako zmeníte prioritu procesu v Unixe?
Video: Дэн Гилберт: Удивительные факты о счастье 2024, Smieť
Anonim

Každý beh proces v Unixe má prioritou k tomu pridelené. Môžeš zmeniť a procesná priorita pomocou utility nice a renice. Príkaz Nice spustí a proces s užívateľsky definovaným plánovaním prioritou . Renice rozkáže upraviť plánovanie prioritou o behu proces.

Podobne sa môžete opýtať, ako zmeníte prioritu procesu?

Otvorte Správcu úloh kliknutím pravým tlačidlom myši na panel úloh a vyberte položku „Správca úloh“alebo súčasným stlačením klávesov „Ctrl+Shift+Esc“. Po otvorení Správcu úloh prejdite na „ Procesy kliknite pravým tlačidlom myši na ľubovoľný spustený proces a zmeniť prioritu pomocou "Nastaviť Priorita " Ponuka.

čo je prioritou procesu? Táto spustená inštancia programu sa nazýva a proces . Každý proces vyžaduje určité množstvo systémových prostriedkov, ako je čas procesora a RAM, aby mohol vykonávať svoje úlohy. Každý proces je priradený a procesná priorita určiť, koľko času CPU alebo procesora je mu pridelené na vykonanie.

Ako týmto spôsobom dám procesu Linuxu vysokú prioritu?

The Linux stupnica slušnosti sa pohybuje od -20 do 19. Čím nižšie číslo, tým viac prioritou túto úlohu dostane. Ak je hodnota slušnosti vysoká číslo ako 19 úlohou bude nastaviť na najnižšiu prioritou a CPU bude proces vždy, keď dostane príležitosť. Predvolená hodnota nice je nula.

Ako zistím prioritu procesu v systéme Linux?

Použite ps -o pri. Zadajte proces id s -p 1337. Alebo použite -e na zoznam všetkých procesy . Ak máte výrub Linux distribúcia, kde vám ps a top nedáva prioritou informácie, môžete analyzovať štatistický súbor proc proces ID komu dostať prednosť informácie.

Odporúča: