Čo je VirtualHost Apache?
Čo je VirtualHost Apache?

Video: Čo je VirtualHost Apache?

Video: Čo je VirtualHost Apache?
Video: Scripting Apache Virtual Hosts 2024, Smieť
Anonim

Čo je? Virtuálny hostiteľ Apache ? Virtuálni hostitelia Apache A. K. A Virtuálny hostiteľ ( Vhost ) sa používajú na prevádzkovanie viacerých webových stránok (domény) pomocou jednej adresy IP. Inými slovami, môžete mať viacero webových stránok (domén), ale jeden server. V závislosti od požadovanej adresy URL používateľa sa zobrazia rôzne stránky.

Čo je potom názov servera Apache?

Názov servera : Meno hosťa a port, ktorý server používa na svoju identifikáciu. ServerAlias : Alternatívne názvy pre hostiteľa používané pri priraďovaní požiadaviek k virtuálnym hostiteľom s názvom. Väčšina ľudí jednoducho používa Názov servera na nastavenie „hlavnej“adresy webovej stránky (napr.

A ako funguje virtuálny hostiteľ? Virtuálne hosting je metóda pre hosťovanie viacerých doménových mien (s oddeleným spracovaním každého názvu) na jednej server (alebo skupina serverov). To umožňuje jeden server na zdieľanie svojich prostriedkov, ako sú pamäť a cykly procesora, bez toho, aby všetky poskytované služby vyžadovali ich používanie hostiteľ názov.

Vzhľadom na to, kde je súbor Apache VirtualHost?

V predvolenom nastavení na systémoch Ubuntu Virtuálni hostitelia Apache konfigurácia súbory sú uložené v /etc/ apache2 /sites-available a možno ho povoliť vytvorením symbolických odkazov na /etc/ apache2 /sites-enabled adresár. ServerName: Doména, ktorá by tomu mala zodpovedať virtuálny hostiteľ konfigurácia.

Aké sú typy virtuálneho hostingu?

Virtuálny hosting je metóda pre hosting viacero webových stránok na jednom stroji. Existujú dva typy virtuálneho hostingu : Na základe mena virtuálny hosting a založené na IP virtuálny hosting . Na základe IP virtuálny hosting je technika na aplikáciu rôzne direktívy založené na IP adrese a porte, na ktorom je požiadavka prijatá.

Odporúča: