Čo je server MariaDB?
Čo je server MariaDB?

Video: Čo je server MariaDB?

Video: Čo je server MariaDB?
Video: What is MariaDB 2024, Septembra
Anonim

Server MariaDB je jednou z najpopulárnejších databáz serverov vo svete. Je vyrobený pôvodnými vývojármi MySQL a je zaručené, že zostane otvoreným zdrojom. MariaDB je vyvinutý ako open source softvér a ako relačná databáza poskytuje SQL rozhranie pre prístup k dátam.

Aký je rozdiel medzi MariaDB a MySQL?

KEY ROZDIEL MariaDB je otvorený zdroj, zatiaľ čo MySQL používa nejaký proprietárny kód vo svojej verzii Enterprise Edition. MariaDB zatiaľ nepodporuje maskovanie údajov a dynamický stĺpec MySQL podporuje to. Porovnateľne MariaDB je rýchlejší ako MySQL.

Je tiež MariaDB NoSQL? MariaDB dodáva NoSQL funkcie ku koreňom relačnej databázy. SkySQL vydal nové verzie MariaDB Podnik a MariaDB Enterprise Cluster, sľubujúc, že tieto vydania budú spájať konzistentnosť tradičnej databázovej technológie SQL so škálovateľnosťou NoSQL.

Navyše, prečo sa volá MariaDB?

Názov 'MySQL' je ochrannou známkou spoločnosti Oracle a túto ochrannú známku sa rozhodli ponechať pre seba. Názov MySQL (rovnako ako úložisko MyISAM) pochádza od Montyho prvej dcéry My. MariaDB pokračuje v tejto tradícii bytím pomenovaný po svojej mladšej dcére Márii.

Je MariaDB kompatibilná s MySQL?

MariaDB GTID nie je kompatibilný s MySQL 5.6. Avšak MariaDB 10.0 môže byť otrokom MySQL 5.6 alebo skôr MySQL / MariaDB verzia. Poznač si to MariaDB a MySQL majú tiež rôzne systémové premenné GTID, preto je potrebné ich pri migrácii upraviť. MariaDB 10.0 replikácia z viacerých zdrojov nie je podporovaná MySQL 5.6.

Odporúča: