Obsah:

Je Amphitrite nymfa?
Je Amphitrite nymfa?

Video: Je Amphitrite nymfa?

Video: Je Amphitrite nymfa?
Video: Gods'School - Hades and Minthe 2024, Smieť
Anonim

Amfitrit je vedľajšia grécka bohyňa, jedna z niekoľkých, ktorá vládla moriam. Krásna bohyňa, bola dcérou Nerea, menšieho boha mora, a Doris, morskej nymfa.

Navyše, čoho je bohyňa Amfitríta?

Amfitrit , v gréckej mytológii, bohyňa more, manželka toho boh Poseidon a jedna z 50 (alebo 100) dcér (Nereidy) Nerea a Doris (dcéra Oceanusa). Poseidon si vybral Amfitrit z radov jej sestier ako Nereidy predvádzali tanec na ostrove Naxos.

kto je dieťa Poseidóna a Amfitríta? Amfitrit bola jednou z morských nýmf Nereids, celkovo päťdesiat sestier a dcéry Nerea a Doris. Bola manželkou Poseidon a mal dve deti s ním; a syna menom Triton, morský muž; a Rhode. Amfitrit porodila aj ine deti ako sú tulene a delfíny.

Čo je teda symbol amfitritu?

Amfitrit bola Nereid (alebo možno Oceanid, podľa toho, kto má radšej) a vydala sa za Poseidona. Bola bohyňou Stredozemného mora. jej symbol je delfín.

Aké sú amfitritské sily?

Schopnosti a schopnosti

  • Ako bohyňa má Amfitríta prirodzené sily a schopnosti olympskej bohyne, ako sú: Nesmrteľnosť, Všadeprítomnosť, Nadľudská sila, Metamorfóza a Teleportácia. Jej rímske meno je Salacia.
  • Ako morská bohyňa má schopnosť dýchať pod vodou.