Čo je to statická členská premenná?
Čo je to statická členská premenná?

Video: Čo je to statická členská premenná?

Video: Čo je to statická členská premenná?
Video: STATIC VARIABLE OR STATIC DATA MEMBER IN C++ -24 2024, Smieť
Anonim

Keď vyhlásime a členom triedy ako statické to znamená, že bez ohľadu na to, koľko objektov triedy je vytvorených, existuje iba jedna kópia triedy statický člen . A statický člen je zdieľaná všetkými objektmi triedy. Všetky statické údaje sa pri vytvorení prvého objektu inicializujú na nulu, ak nie je prítomná žiadna iná inicializácia.

Čo je teda statická členská funkcia?

A statická členská funkcia je špeciálna členská funkcia , ktorý sa používa iba na prístup statické údajov členov , akékoľvek iné bežné údaje členom nie je možné získať prístup cez statická členská funkcia . Rovnako ako statické údajov členom , statická členská funkcia je tiež trieda funkciu ; nie je priradený k žiadnemu objektu triedy.

Podobne, čo je to statický údajový člen s príkladom? Je to premenná, ktorá je deklarovaná s statické kľúčové slovo, je známe aj ako class členom , takže pre všetky objekty sa vytvorí iba jedna kópia premennej. Akékoľvek zmeny v statický dátový člen cez jednu členom funkcia sa prejaví vo všetkých ostatných objektoch členom funkcie.

Podobne sa môžete opýtať, čo je statická premenná v C++?

Statické je kľúčové slovo v C++ používa sa na poskytnutie špeciálnych vlastností prvku. Statické prvky sú pridelené úložisko iba raz za životnosť programu v statické sklad. A majú rozsah až do životnosti programu. Statické Kľúčové slovo je možné použiť s nasledujúcimi, Statické členom Variabilné v triede.

Môžu byť premenné statického člena súkromné?

Statické členské premenné Je to v podstate globálne premenlivý , ale jeho názov je obsiahnutý v rozsahu triedy, takže ide s triedou namiesto toho, aby bol známy všade v programe. Taký členská premenná môže vyrobené súkromné do triedy, to znamená len členom funkcie môcť prístup k nemu.

Odporúča: