Čo je konečná statická premenná v jazyku Java?
Čo je konečná statická premenná v jazyku Java?

Video: Čo je konečná statická premenná v jazyku Java?

Video: Čo je konečná statická premenná v jazyku Java?
Video: CS50 2013 - Week 8 2024, Apríl
Anonim

Konečná statická premenná v jazyku Java . Vyhlasovanie premenných len ako statické môže viesť k zmene ich hodnôt jedným alebo viacerými inštanciami triedy, v ktorej je deklarovaný. Vyhlasujúc ich za statické finále vám pomôže vytvoriť KONŠTANTU. Iba jedna kópia premenlivý existuje, ktoré nie je možné reinicializovať.

Podobne, čo je konečná premenná v jazyku Java?

finálny kľúčové slovo v java . Po prvé, finálny je modifikátor neprístupu použiteľný len pre a premenlivý , metóda alebo trieda. Nasledujú rôzne kontexty, kde finálny sa používa. Konečné premenné . Keď premenlivý sa vyhlasuje s finálny kľúčové slovo, jeho hodnotu nemožno upravovať, v podstate je to konštanta.

aké je použitie statického finále v jazyku Java? V podstate to znamená, že ak ho zmeníte pre jeden objekt, zmení sa pre všetky rovnako ako globálna premenná (obmedzená rozsahom). Dúfam, že to pomôže. finálny indikuje, že po nastavení už nie je možné zmeniť hodnotu. statické umožňuje nastaviť hodnotu a táto hodnota bude rovnaká pre VŠETKY inštancie triedy, ktoré ju využívajú.

Čo je v tejto súvislosti statická premenná Java?

Statická premenná v Java je premenlivý ktorý patrí do triedy a inicializuje sa iba raz na začiatku vykonávania. Je to a premenlivý ktorý patrí do triedy a nie do objektu (inštancia) Statické premenné sú inicializované iba raz, na začiatku vykonávania.

Aký je rozdiel medzi statickou a konečnou premennou?

statické znamená, že existuje iba jedna kópia premenlivý v pamäti zdieľanej všetkými inštanciami triedy. The finálny kľúčové slovo znamená, že hodnotu nemožno zmeniť. Bez finálny , každý objekt môže zmeniť hodnotu premenlivý.

Odporúča: