Prečo je Rstp rýchlejší ako STP?
Prečo je Rstp rýchlejší ako STP?

Video: Prečo je Rstp rýchlejší ako STP?

Video: Prečo je Rstp rýchlejší ako STP?
Video: 10 Awesome VLC Media Player Tips and Tricks 2024, Smieť
Anonim

RSTP konverguje rýchlejšie pretože používa mechanizmus handshake založený na prepojeniach point-to-point namiesto procesu založeného na časovači, ktorý používa STP . Pre siete s virtuálnymi LAN (VLAN) môžete použiť VLAN Spanning Tree Protocol (VSTP), ktorý pri výpočte trás zohľadňuje cesty každej VLAN.

Okrem toho, aký je rozdiel medzi STP a RSTP?

jeden rozdiel je protokol Rapid Spanning Tree Protocol ( RSTP IEEE 802.1W) predpokladá protokol troch Spanning Tree ( STP ) stavy portov Listening, Blocking a Disabled sú rovnaké (tieto stavy neposielajú ethernetové rámce a neučia sa MAC adresy).

Okrem toho, prečo používame protokol STP? Spanning Tree protokol ( STP ) je vrstva 2 protokol ktorý beží na mostoch a výhybkách. Hlavným účelom STP je zabezpečiť to vy nevytvárajte slučky, keď vy máte vo svojej sieti redundantné cesty. Slučky sú pre sieť smrteľné.

Tiež sa pýtate, čo je Rapid STP?

Rapid Spanning Tree Protokol ( RSTP ) je sieťový protokol, ktorý zabezpečuje topológiu bez slučky pre siete Ethernet. V súčasnosti je populárnym riešením na implementáciu redundantných sietí v kritických systémoch pre energetiku, letecký priemysel alebo automatizáciu tovární. Tento protokol je začlenený do IEEE 802.1Q-2014.

Ako funguje protokol RSTP?

RSTP funguje pridaním alternatívneho portu a záložného portu v porovnaní s STP. Tieto porty môžu okamžite vstúpiť do stavu presmerovania namiesto pasívneho čakania na konvergovanie siete. * Alternatívny port – Najlepšia alternatívna cesta ku koreňovému mostu. Táto cesta sa líši od použitia koreňového portu.

Odporúča: