Čo je všeobecná dátová štruktúra?
Čo je všeobecná dátová štruktúra?

Video: Čo je všeobecná dátová štruktúra?

Video: Čo je všeobecná dátová štruktúra?
Video: Артрит, артроз, ревматизм. Причины и стратегия излечения 2024, Marec
Anonim

Každý dátová štruktúra je nádoba, ktorá obsahuje konkrétnu údajov typu. Všeobecné údaje typy sú dôležité pri navrhovaní knižníc, ktoré fungujú s „akýmkoľvek“ údajov typu. Dynamická väzba medzi údajov typu a dátová štruktúra dochádza v čase behu.

Okrem toho, čo je generický typ údajov?

Generické typy . Definícia: „A generický typ je a generický trieda alebo rozhranie, ktoré je parametrizované cez typy .“v podstate generické typy vám umožní napísať generálku, generický trieda (alebo metóda), ktorá pracuje s rôznymi typy , čo umožňuje opätovné použitie kódu.

Po druhé, čo je generický kód? Generic programovanie je štýl počítačového programovania, v ktorom sú algoritmy napísané z hľadiska typov, ktoré budú špecifikované neskôr, ktoré sa potom v prípade potreby vytvárajú inštancie pre konkrétne typy poskytnuté ako parametre.

Okrem toho, čo je všeobecná dátová štruktúra a generický algoritmus?

Generic Programovanie umožňuje programátorovi napísať všeobecné algoritmus ktorý bude fungovať so všetkými údajov typy. Odstraňuje potrebu vytvárať rôzne algoritmy ak údajov typ je celé číslo, reťazec alebo znak.

Čo je to generická funkcia?

A generická funkcia je a funkciu ktorý je deklarovaný s parametrami typu. Pri volaní sa namiesto parametrov typu použijú skutočné typy.

Odporúča: