Obsah:

Čo je to lineárna dátová štruktúra v dátovej štruktúre?
Čo je to lineárna dátová štruktúra v dátovej štruktúre?

Video: Čo je to lineárna dátová štruktúra v dátovej štruktúre?

Video: Čo je to lineárna dátová štruktúra v dátovej štruktúre?
Video: Types of Data Structures 2024, Apríl
Anonim

Lineárna dátová štruktúra

Dátová štruktúra kde údajov prvky sú usporiadané sekvenčne alebo lineárne, kde sú prvky pripojené k predchádzajúcemu a nasledujúcemu susednému v takzvanom a lineárna dátová štruktúra . In lineárna dátová štruktúra , jedná sa o jednu úroveň. Preto môžeme prejsť všetkými prvkami iba v jednom chode

Čo je týmto spôsobom lineárna dátová štruktúra?

Lineárna dátová štruktúra : A lineárna dátová štruktúra prechádza cez údajov prvky postupne, v ktorých len jeden údajov prvok je možné dosiahnuť priamo. Príklad: polia, prepojené zoznamy. nie Lineárna dátová štruktúra : Každý údajov položka je pripojená k niekoľkým ďalším údajov položky spôsobom, ktorý je špecifický pre odrážanie vzťahov.

Následne je otázkou, aký je typ dátovej štruktúry? Schéma usporiadania súvisiacich informácií je známa ako „ dátová štruktúra '. The typy dátovej štruktúry sú: Zoznamy: Skupina podobných položiek s konektivitou k predchádzajúcej alebo/a nasledujúcej údajov položky. Polia: Súbor homogénnych hodnôt. Záznamy: Sada polí, z ktorých každé pole pozostáva údajov patrí jednému Dátový typ.

Čo je teda lineárna dátová štruktúra vysvetlená na príklade?

Lineárna dátová štruktúra : Príklady z lineárne dátové štruktúry sú pole, zásobníky, front a prepojený zoznam. Môžu byť implementované do pamäte dvoma spôsobmi. Prvým spôsobom je mať a lineárne vzťah medzi prvkami pomocou sekvenčných pamäťových miest.

Čo je lineárna a nelineárna štruktúra?

1. V a lineárne údajov štruktúru , dátové prvky sú usporiadané do a lineárne poradie, kde sú všetky prvky pripojené k predchádzajúcemu a nasledujúcemu susednému. V nie - lineárne údajov štruktúru sú dátové prvky pripojené hierarchicky. In lineárne údajov štruktúru , dátové prvky je možné prechádzať len v jednom chode.

Odporúča: