Čo je lineárne a nelineárne v dátovej štruktúre?
Čo je lineárne a nelineárne v dátovej štruktúre?

Video: Čo je lineárne a nelineárne v dátovej štruktúre?

Video: Čo je lineárne a nelineárne v dátovej štruktúre?
Video: LINEÁRNE ZÁVISLÉ VEKTORY - vysvetlenie, príklady 2024, Apríl
Anonim

1. V a lineárna dátová štruktúra , údajov prvky sú usporiadané do a lineárne poradie, kde sú všetky prvky pripojené k predchádzajúcemu a nasledujúcemu susednému. V nie - lineárna dátová štruktúra , údajov prvky sú pripojené hierarchicky. In lineárna dátová štruktúra , údajov prvky je možné prechádzať len v jednom chode.

Aký je teda rozdiel medzi lineárnou a nelineárnou dátovou štruktúrou?

Hlavný rozdiel medzi lineárnymi a nelineárnymi dátovými štruktúrami je to? lineárne dátové štruktúry zariadiť údajov sekvenčným spôsobom, zatiaľ čo nelineárne dátové štruktúry zariadiť údajov hierarchickým spôsobom, vytvárajúc vzťah medzi údajov prvkov. A dátová štruktúra je spôsob ukladania a spravovania údajov.

Okrem toho, ktorá z nich je nelineárna dátová štruktúra? Údaje prvky v a nie - lineárna dátová štruktúra sú hierarchicky prepojené. Všetko údajov prvky sa dajú prechádzať jeden choď, ale len v jeden čas jeden prvok je priamo dosiahnuteľný. Array, Queue, Stack, Linked List sú lineárne dátové štruktúry . Stromy, grafy sú nie - lineárne dátové štruktúry.

Čo je teda nelineárna dátová štruktúra s príkladom?

Príklady z lineárne dátové štruktúry sú polia, zásobník, front a prepojený zoznam. Polia je zbierka údajov položky, ktoré majú to isté údajov typy. Všetko údajov prvky v nelineárnu dátovú štruktúru nemožno prejsť v jednej jazde. Príklady z nelineárne dátové štruktúry sú stromy a grafy.

Čo je lineárna dátová štruktúra vysvetlená na príklade?

Lineárna dátová štruktúra : Príklady z lineárne dátové štruktúry sú pole, zásobníky, front a prepojený zoznam. Môžu byť implementované do pamäte dvoma spôsobmi. Prvým spôsobom je mať a lineárne vzťah medzi prvkami pomocou sekvenčných pamäťových miest.

Odporúča: