Obsah:

Ako skontrolujem využitie procesora v systéme AIX?
Ako skontrolujem využitie procesora v systéme AIX?

Video: Ako skontrolujem využitie procesora v systéme AIX?

Video: Ako skontrolujem využitie procesora v systéme AIX?
Video: Zotac RTX 4090 AMP Extreme AIRO REVIEW: Six months LATER 2024, Apríl
Anonim

Ako skontrolovať využitie procesora v systémoch AIX

  1. Spustené procesy: Skontrolujte aké všetky procesy súvisiace s aplikáciou bežia a ktoré všetky využívajú viac CPU spustením príkazu TOPAS. # topas.
  2. Pamäť Použitie : Skontrolujte Pamäť používanie pre každý proces využívajúci vysoké CPU spustením nasledujúceho príkazu: # svmon –p.
  3. Procesy zabíjania sa nevyžadujú:

Okrem toho, čo je NMON v AIX?

nmon (skrátená ruka pre Nigel's Monitor) je nástroj na sledovanie výkonu počítača pre AIX a operačné systémy Linux.

čo je príkaz Topas v Unixe? Unix a Linux top resp príkaz topas . In Unix alebo Linuxové systémy, top resp príkaz topas spustí pomôcku, ktorá poskytuje pohyblivý zoznam najlepších procesov využívajúcich CPU. Nasleduje príklad spustenia pomôcky pri spustení z terminálovej relácie na Macu.

Podobne sa môžete opýtať, čo je priemerná záťaž v AIX?

Vo všeobecnosti by každý proces, ktorý je spustený, čaká na CPU alebo čaká na I/O, pridal jeden do priemerná záťaž . priemerná záťaž je stĺpec "r" pod vmstat. Toto je počet vlákien jadra (spustiteľných vlákien) Musí sa porovnať so skutočným počtom CPU (logický CPU), ak môžu CPU obsluhovať tieto vlákna.

Ako zastavím NMON?

Komu zastaviť a nmon príkaz z príkazového riadku, použite kill -USR2 s nmon ID procesu. Ak chcete vytlačiť ID procesu na pozadí nmon nahrávanie, spustite nmon príkaz s príznakom -p. The nmon nástroj sa počas nahrávania odpojí od shellu, čím sa zabezpečí, že príkaz bude pokračovať aj po odhlásení.

Odporúča: