Obsah:

Ako stiahnem GDB?
Ako stiahnem GDB?

Video: Ako stiahnem GDB?

Video: Ako stiahnem GDB?
Video: Лайфхак. Как снять кольцо с опухшего пальца (полезные советы) 2024, Apríl
Anonim

Ako nainštalovať GDB?

  1. Nainštalujte vopred zostavené gdb binárne súbory z overených distribučných zdrojov. Môžete nainštalovať gdb na linuxovej distribúcii založenej na Debiane (napr. Ubuntu, Mint atď.) nasledujúcim príkazom. $ sudo apt-get aktualizácia.
  2. Stiahnuť ▼ zdrojový kód GDB , skompilujte ho a nainštalujte. Pri kompilácii postupujte podľa nižšie uvedených krokov GDB od začiatku a nainštalujte ho.

Ako teda zistím, či je GDB nainštalovaný?

Nainštalujte GDB Môžeš skontrolujte, či je nainštalovaný GDB na vašom PC pomocou nasledujúceho príkazu. Ak GDB nie je nainštalovaný na vašom PC, Inštalácia pomocou správcu balíkov (apt, pacman, emerge atď.). GDB je súčasťou MinGW. Ak používate správcu balíkov Scoop v systéme Windows, GDB je nainštalovaný, keď vy Inštalácia gcc s lopatkou Inštalácia gcc.

Tiež, ako môžem použiť GDB v systéme Windows? Spustenie GDB V okná príkazová konzola, napíšte arm-none-eabi- gdb a stlačte Enter. Môžete to urobiť z ľubovoľného adresára. Ak si nie ste istí, ako otvoriť Windows príkazová konzola, viď Beh OpenOCD zapnuté Windows . Môžete tiež spustiť GDB priamo od Bežať “v ponuke Štart.

Okrem toho, ako stiahnem GDB na Mac?

Rovnako ako v prípade GCC, najjednoduchší spôsob inštalácie GDB je cez Homebrew. V okne terminálu spustite príkaz brew install gdb a počkajte na dokončenie. (Ako obvykle, môže požiadať o vaše heslo.) Teraz musíme kód podpísať GDB spustiteľný, takže bude môcť ovládať ďalšie procesy, ak je to potrebné pre debugger.

Ako funguje GDB?

GDB vám to umožní robiť veci ako spustiť program do určitého bodu, potom zastaviť a vytlačiť hodnoty určitých premenných v tomto bode, alebo prechádzať programom jeden riadok po riadku a vytlačiť hodnoty každej premennej po vykonaní každého riadku. GDB používa jednoduché rozhranie príkazového riadku.

Odporúča: