Čo je klastrový svedok?
Čo je klastrový svedok?

Video: Čo je klastrový svedok?

Video: Čo je klastrový svedok?
Video: Kľúčový svedok v kauze Kuciak - kto je Zoltán Andruskó ? 2024, Smieť
Anonim

Zdieľanie súborov systému Windows svedok je zdieľanie súborov, ktoré je dostupné pre všetky uzly vo vysokej dostupnosti (HA) zhluk . Práca svedok je poskytnúť dodatočné kvórum, ak je to potrebné, aby sa zabezpečilo, že a zhluk naďalej beží v prípade výpadku stránky.

Čo je to zhlukovanie disku svedkov?

A disku svedok je a klastrovaný disk (nemusí byť veľký a objem 1 GB by mal stačiť), ktorý je v Cluster Skupina Dostupné úložisko. S disku svedok , aj keď polovičné uzly v zhluk zlyhá v prípade disku svedok zostáva online, zhluk môže zachovať svoju funkčnosť ako a zhluk.

Tiež viete, koľko typov kvór je v klastri? Tam sú štyri typy kvór.

Podobne, čo je to klastrová rola?

Prepnutie pri zlyhaní zhluk je skupina nezávislých počítačov, ktoré spolupracujú na zvýšení dostupnosti a škálovateľnosti zoskupené roly (predtým nazývaný zoskupené aplikácie a služby). The zoskupené servery (nazývané uzly) sú prepojené fyzickými káblami a softvérom.

Ako funguje kvórum klastra?

The zhluk konfiguračná databáza, nazývaná aj kvórum , hovorí zhluk ktoré fyzické servery by mali byť aktívne v danom čase. The kvórum disk obsahuje zdieľané blokové zariadenie, ktoré umožňuje súčasný prístup na čítanie/zápis všetkým uzlom v a zhluk.