Aké je využitie mikroslužieb?
Aké je využitie mikroslužieb?

Video: Aké je využitie mikroslužieb?

Video: Aké je využitie mikroslužieb?
Video: НЕ ВЫБРОСИЛА СТАРЫЙ ТЮЛЬ И ХОРОШО СЭКОНОМИЛА СЕМЕЙНЫЙ БЮДЖЕТ! 4 КРУТЫЕ ИДЕИ ИЗ ТЮЛЯ! 2024, Smieť
Anonim

Pri použití mikroslužby izolujete softvérové funkcie do viacerých nezávislých modulov, ktoré sú individuálne zodpovedné za vykonávanie presne definovaných, samostatných úloh. Tieto moduly medzi sebou komunikujú prostredníctvom jednoduchých, univerzálne dostupných aplikácie programovacie rozhrania (API).

Podobne, prečo potrebujeme mikroslužby?

Mikroservis architektúra vám umožňuje maximalizovať rýchlosť nasadenia a spoľahlivosť aplikácií tým, že vám pomáha pohybovať sa rýchlosťou trhu. Keďže každá aplikácia beží vo svojom vlastnom kontajnerovom prostredí, aplikácie je možné presúvať kamkoľvek bez zmeny prostredia.

Prečo sú mikroslužby lepšie? „Výhoda z mikroslužby spočíva v tom, že sebe a svojmu systému poskytnete flexibilný prístup k škálovateľnosti. Potom povedal, že monolity sú tiež škálovateľné, ale s limitmi, ktoré „môžu vyhovovať mnohým spoločnostiam. Mikroslužby sú oveľa škálovateľnejšie, ale prinášajú so sebou veľa nákladov.“ Mikroslužby ponúkajú aj flexibilitu.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo sú mikroslužby a ich využitie?

Mikroslužby sú populárnou architektúrou softvérového dizajnu, ktorá rozdeľuje monolitické systémy. Aplikácie sú zostavené ako kolekcie voľne prepojených služieb. Každý mikroservis je zodpovedný za jednu vlastnosť. Vzájomne interagujú prostredníctvom komunikačných protokolov ako HTTP a TCP.

Aká je výhoda mikroslužieb?

Výhody mikroslužieb Odstráňte blokovanie dodávateľa alebo technológie: Mikroslužby poskytnúť flexibilitu na vyskúšanie nového technologického zásobníka na individuálnej službe podľa potreby. Nebude toľko problémov so závislosťou a vrátenie zmien bude oveľa jednoduchšie. S menším množstvom kódu v hre je väčšia flexibilita.

Odporúča: