Obsah:

Čo je kompilátor C?
Čo je kompilátor C?

Video: Čo je kompilátor C?

Video: Čo je kompilátor C?
Video: C_06 Execution Process of a C Program | C Programming Tutorials 2024, Smieť
Anonim

A kompilátor je špeciálny program, ktorý spracováva príkazy napísané v určitom programovacom jazyku a premieňa ich na strojový jazyk alebo „kód“, ktorý používa procesor počítača. Programátor zvyčajne píše jazykové príkazy v jazyku, ako je Pascal alebo C jeden riadok naraz pomocou editora.

Len tak, čo je kompilátor jazyka C?

The C kompilátor je a kompilátor ktorý zostavuje jazyk C kód. Žiadny kód sa nedá spustiť, pretože ho napíšete, pretože aj počítač programovanie nerozumie jazykoch ??ako napr C . Takže potrebujeme len takého agenta program ktorý vezme náš textový vstup a skonvertuje ho na OSExecution (ako doma vo Windowse).

Podobne, čo je kompilátor a interpret v C? Na rozdiel od a kompilátor , an tlmočník je program, ktorý napodobňuje vykonávanie programov napísaných v zdrojovom jazyku. Ďalší rozdiel medzi Kompilátor a tlmočník je to Kompilátor na druhej strane skonvertuje celý program jedným ťahom Tlmočník konvertuje program tak, že naraz vezme jeden riadok.

Ako sa teda kompiluje program C?

KOMPILOVAČE, ZOSTAVOVAČE A SPOJOVAČE Predspracovanie je prvým krokom každého Kompilácia . Spracováva zahrnuté súbory, podmienené kompilácia inštrukcie a makrá. Kompilácia je druhý prechod. Berie výstup preprocesora a zdrojový kód a generuje zdrojový kód assembleru.

Aký je najlepší kompilátor pre C?

5 najlepších C/C++ IDE s kompilátormi pre Windows, Linux a MAC

  • 01] Bloky kódu. Bloky kódu sú najľahšie a najlepšie C/C++ IDE spomedzi súčasných dostupných možností.
  • 02] Microsoft Visual Studio C++
  • 03] Eclipse IDE pre vývojárov C/C++.
  • 04] NetBeans IDE pre vývojárov C/C++.
  • 05] Vývojové IDE C++.

Odporúča: