Čo je ActionResult MVC?
Čo je ActionResult MVC?

Video: Čo je ActionResult MVC?

Video: Čo je ActionResult MVC?
Video: mvc-5 2024, Smieť
Anonim

An ActionResult je návratový typ metódy kontroléra, nazývaný aj metóda akcie a slúži ako základná trieda pre triedy *Result. Akčné metódy vracajú modely do pohľadov, tokov súborov, presmerovávajú na iné ovládače alebo čokoľvek, čo je potrebné pre danú úlohu.

Tiež viete, čo je ActionResult a ViewResult v MVC?

ViewResult a ActionResult v ASP. NET MVC ActionResult je abstraktná alebo základná trieda. Na druhej strane ViewResult je podtriedou ActionResult . Vždy, keď je typ návratu akcie ovládača ActionResult potom je akcia schopná vrátiť akýkoľvek podtyp, ako napríklad view, json, RedirectToAction atď.

Okrem toho, aký je rozdiel medzi ViewResult () a ActionResult () v asp net MVC? ViewResult je podtriedou ActionResult . Metóda View vráti a ViewResult . Jediný rozdiel je to s ActionResult po prvé, váš kontrolér nesľubuje, že vráti pohľad - môžete zmeniť telo metódy tak, aby podmienečne vrátilo RedirectResult alebo niečo iné bez zmeny definície metódy.

Následne si možno položiť otázku, koľko typov ActionResult je v MVC?

Existujú dva spôsoby v Akcia Výsledok . Jeden je ActionResult () a ďalší je ExecuteResult(). Existujú odlišné typy výsledkov akcie v ASP. NET MVC . Každý výsledok má a iný typ formátu výsledkov na zobrazenie stránky.

Čo je filter MVC?

ASP. NET Filter MVC je vlastná trieda, kde môžete napísať vlastnú logiku, ktorá sa má vykonať pred alebo po vykonaní metódy akcie. Filtre môžu byť aplikované na akčnú metódu alebo regulátor deklaratívnym alebo programovým spôsobom.

Odporúča: