Môžeme použiť príkaz DDL v procedúre v Oracle?
Môžeme použiť príkaz DDL v procedúre v Oracle?

Video: Môžeme použiť príkaz DDL v procedúre v Oracle?

Video: Môžeme použiť príkaz DDL v procedúre v Oracle?
Video: Java Tech Talk: Telegram бот на java за 1 час 2024, Smieť
Anonim

DDL vyhlásenia nie sú povolené Postupy ( PLSQL BLOKOVAŤ) PL/SQL objekty sú predkompilované. Na druhej strane, DDL (Jazyk definície údajov) Vyhlásenia ako CREATE, DROP, ALTER príkazy a DCL (Data Control Language) Vyhlásenia ako GRANT, REVOKE môcť zmeniť závislosti počas vykonávania programu.

Okrem toho môžeme použiť príkazy DDL v uloženej procedúre?

vy môcť použiť iba DDL KOMENTÁR Vyhlásenia v uložená procedúra . Nemôžete zadať DML KOMENTÁR Vyhlásenia , ktoré sú obmedzené na vložené SQL aplikácie, na získanie komentárov pre databázové objekty, stĺpce tabuľky a parametre. Všetky variácie CREATE TABLE vyhlásenie sú platné.

Následne je otázkou, či môžeme použiť príkaz DML v procedúre? vy môcť priamo zadajte jazyk SQL na manipuláciu s údajmi ( DML ) Vyhlásenia vnútri blokov PL/SQL a vy môže používať postupy , dodávaný spoločnosťou Oracle, na vykonávanie jazyka definície údajov (DDL) Vyhlásenia.

Len tak, môžeme použiť príkaz DDL vo funkcii v Oracle?

Nie DDL povolené: A funkciu volané zvnútra SQL vyhlásenie je obmedzené voči DDL pretože DDL vydá implicitný záväzok. Nemôžete vydať žiadne DDL vyhlásenia zvnútra a Funkcia PL/SQL . Obmedzenia voči obmedzeniam: Nemôžete použitie a funkciu v kontrolnom obmedzení vytváracej tabuľky vyhlásenie DDL.

Ako spustím DDL skript v Oracle?

  1. Krok 1: Pripravte si DDL vopred.
  2. Krok 2: Spustite svoj DDL cez PL/SQL program pomocou Execute Immediate.
  3. Po prvé: Vždy uzatvorte svoj príkaz SQL do páru jednoduchých úvodzoviek.
  4. Po druhé: Postarajte sa o bodkočiarku.

Odporúča: