Čo je doména porúch vSAN?
Čo je doména porúch vSAN?

Video: Čo je doména porúch vSAN?

Video: Čo je doména porúch vSAN?
Video: И ЭТО ТОЖЕ ДАГЕСТАН? Приключения в долине реки Баараор. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК (Путешествие по Дагестану #3) 2024, Smieť
Anonim

V IT, a poruchová doména sa zvyčajne vzťahuje na skupinu serverov, úložného priestoru a/alebo sieťových komponentov, ktoré by boli kolektívne ovplyvnené výpadkom. Bežným príkladom je serverový stojan. Tento serverový stojan sa považuje za a poruchová doména . Každý hostiteľ v a vSAN klaster je implicitný poruchová doména.

Ak vezmeme do úvahy toto, čo je doména chýb?

A poruchová doména je súbor hardvérových komponentov, ktoré zdieľajú jeden bod zlyhania. Byť chyba tolerantný do určitej úrovne, potrebujete viacero poruchové domény na tej úrovni. Napríklad byť rack chyba tolerantní, vaše servery a vaše údaje musia byť distribuované vo viacerých stojanoch.

Možno sa tiež spýtať, čo je vSAN natiahnutý klaster? Natiahnuté zhluky predĺžiť vSAN klaster z jednej dátovej lokality na dve lokality pre vyššiu úroveň dostupnosti a vyrovnávania záťaže medzi lokalitami. V natiahnutý klaster konfigurácii, obe dátové lokality sú aktívne lokality. Ak ktorákoľvek stránka zlyhá, vSAN používa úložisko na inom webe.

Jednoducho, čo je FTT vo vSAN?

Zlyhania v tolerancii ( FTT ) vSphere. vSAN . FTT znamená tolerovať zlyhania hostiteľa, ak nie je uvedená doména chyby.

Koľko predvolených domén porúch je povolených?

Chybné domény a aktualizácie domén. Keď umiestnite svoje virtuálne počítače do sady dostupnosti, Azure zaručí, že ich rozšíri do domén porúch a aktualizácie. V predvolenom nastavení Azure priradí tri poruchové domény a päť aktualizačných domén (ktoré možno zvýšiť na maximálne 20) do sady dostupnosti.

Odporúča: