Čo je to kódovanie PCM?
Čo je to kódovanie PCM?

Video: Čo je to kódovanie PCM?

Video: Čo je to kódovanie PCM?
Video: Joan Jett & the Blackhearts - I Hate Myself for Loving You (Official Video) 2024, Apríl
Anonim

Modulácia pulzného kódu ( PCM ) je metóda používaná na digitálnu reprezentáciu vzorkovaných analógových signálov. Je to štandardná forma digitálneho zvuku v počítačoch, kompaktných diskoch, digitálnej telefónii a iných digitálnych audio aplikáciách. Predsa PCM je všeobecnejší pojem, často sa používa na opis údajov zakódované asLPCM.

Otázkou tiež je, čo je systém PCM?

Modulácia pulzného kódu ( PCM ) je digitálna reprezentácia analógového signálu, ktorá v pravidelných intervaloch odoberá vzorky amplitúdy analógového signálu. Dáta vzorového analógu sa zmenia na binárne údaje a potom ich reprezentujú. PCM vyžaduje veľmi presné hodiny.

Niekto sa môže tiež opýtať, čo je výstup PCM? Aktualizované 31. decembra 2018. PCM (pulzná kódová modulácia) opisuje proces, ktorý sa používa na konverziu analógových zvukových signálov (reprezentovaných priebehmi) na digitálne zvukové signály (reprezentované jednotkami a nulami – podobne ako počítačové dáta) bez kompresie.

Keď to vezmeme do úvahy, prečo potrebujeme PCM?

The PCM signál je digitálny tvar vlny, ktorý je menej náchylný na rušenie a šum ako analógové signály. Nízka hlučnosť umožňuje PCM signály prenášať ďalej ako analógové signály bez degradácie signálu, straty informácií a skreslenia.

Čo je PCM plná forma?

Modulácia pulzného kódu ( PCM ) je digitálna schéma na prenos analógových údajov. Použitím PCM , je možné digitalizovať všetky formulárov analógových dát, vrátane plný -pohybové video, hlasy, hudba, telemetria a virtuálna realita (VR).

Odporúča: