Aký je rozdiel medzi put a patch?
Aký je rozdiel medzi put a patch?

Video: Aký je rozdiel medzi put a patch?

Video: Aký je rozdiel medzi put a patch?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Hlavný rozdiel medzi a PUT a PATCH metóda je taká PUT metóda používa identifikátor URI požiadavky na poskytnutie upravenej verzie požadovaného zdroja, ktorá nahrádza pôvodnú verziu zdroja, zatiaľ čo ZÁPLATA metóda poskytuje súbor pokynov na úpravu zdroja.

Ak vezmeme do úvahy toto, aký je hlavný rozdiel medzi opravou a žiadosťou o umiestnenie?

Použitím PUT vyžaduje, aby sme špecifikovali všetky atribúty, aj keď chceme zmeniť iba jeden atribút. Ale ak použijeme Metóda PATCH môžeme aktualizovať iba polia, ktoré potrebujeme, a nie je potrebné uvádzať všetky polia. ZÁPLATA nám neumožňuje zmeniť hodnotu v an pole alebo odstráňte atribút alebo položku poľa.

Okrem toho, aký je rozdiel medzi odoslaním a umiestnením? The rozdiel medzi POST a PUT je to PUT je idempotentný, to znamená, že volá to isté PUT viacnásobná požiadavka vždy prinesie rovnaký výsledok (to nie je žiadny vedľajší účinok), zatiaľ čo na druhej strane volanie a POST opakovaná požiadavka môže mať (ďalšie) vedľajšie účinky vytvorenia toho istého zdroja viackrát.

Tiež viete, mám použiť put alebo patch?

The ZÁPLATA metóda je tu správnou voľbou, pretože aktualizujete existujúci zdroj - ID skupiny. PUT by mal použite iba vtedy, ak nahrádzate zdroj ako celok. Existujúci HTTP PUT umožňuje iba úplnú výmenu dokumentu.

Prečo používame metódu patchov?

HTTP zdroj. A ZÁPLATA žiadosť na druhej strane je použité na vykonanie zmien časti zdroja na mieste. teda to ZÁPLATY zdroj – zmena jeho vlastností. to je použité vykonávať menšie aktualizácie zdrojov a to je nemusí byť idempotentný.

Odporúča: