Čo je sprievodca API?
Čo je sprievodca API?

Video: Čo je sprievodca API?

Video: Čo je sprievodca API?
Video: Dreambox 900 API Youtube 2024, Smieť
Anonim

API dokumentácia je rýchly a stručný odkaz obsahujúci to, čo potrebujete vedieť na používanie knižnice alebo prácu s programom. Podrobne popisuje funkcie, triedy, typy návratov a ďalšie.

Čo sa týmto spôsobom rozumie pod pojmom API s príkladom?

Aplikačné programové rozhranie ( API ) je sada nástrojov, ktorú môžu programátori použiť pri vytváraní softvéru. An príklad je Apple (iOS) API ktorý sa používa na zisťovanie interakcií dotykovej obrazovky. API sú nástroje. Umožňujú vám ako programátorovi dodávať solídne riešenia pomerne rýchlo.

Podobne, ako napíšem dokument API? Ako napísať skvelú dokumentáciu API

  1. Udržujte jasnú štruktúru. Lepidlom, ktoré drží vašu dokumentáciu pohromade, je štruktúra a zvyčajne sa vyvíja, keď vyvíjate nové funkcie.
  2. Napíšte podrobné príklady. Väčšina rozhraní API má tendenciu zahŕňať mnoho zložitých koncových bodov API.
  3. Konzistentnosť a dostupnosť.
  4. Myslite na svoju dokumentáciu počas vývoja.
  5. Záver.

Čo presne je teda API?

Rozhranie aplikačného programu ( API ) je súbor rutín, protokolov a nástrojov na vytváranie softvérových aplikácií. V podstate an API určuje, ako by softvérové komponenty mali interagovať. okrem toho API sa používajú pri programovaní komponentov grafického používateľského rozhrania (GUI).

Čo je to API a ako funguje?

API je skratka pre Application Programming Interface. An API je softvérový sprostredkovateľ, ktorý umožňuje dvom aplikáciám komunikovať medzi sebou. Inými slovami, an API je messenger, ktorý doručí vašu požiadavku poskytovateľovi, od ktorého ju požadujete, a potom vám doručí odpoveď späť.

Odporúča: