Čo je rámec DSL?
Čo je rámec DSL?

Video: Čo je rámec DSL?

Video: Čo je rámec DSL?
Video: Cable vs DSL vs Fiber Internet Explained 2024, Smieť
Anonim

Jazyk špecifický pre doménu ( DSL ) je programovací jazyk, ktorý je vyvinutý tak, aby vyhovoval špecifickým potrebám. Príklady bežne používaných DSL zahŕňajú kaskádové štýly (CSS), Ant a SQL. Ľudsky čitateľný kód, ktorý používa mnoho DSL, môže tiež pomôcť zlepšiť spoluprácu medzi programátormi a inými zainteresovanými stranami.

Podobne sa možno pýtať, čo je DSL softvér?

Jazyk špecifický pre doménu ( DSL ) je počítačový jazyk špecializovaný na konkrétnu aplikačnú doménu. Existuje široká škála DSL, od široko používaných jazykov pre bežné domény, ako je HTML pre webové stránky, až po jazyky používané iba jednou alebo niekoľkými časťami softvér , ako je napríklad mäkký kód MUSH.

Tiež, čo je DSL Java? Ak ste niekedy písali makefile alebo navrhovali webovú stránku s CSS, už ste sa stretli s a DSL alebo jazyk špecifický pre doménu. DSL sú malé, výrazné programovacie jazyky navrhnuté na mieru pre špecifické úlohy. Vstupný súbor kľúčových slov do aplikácie, ktorá prijíma vstupné údaje, je a DSL . Konfiguračný súbor je a DSL.

Ak vezmeme do úvahy toto, je SQL DSL?

SQL je a DSL na prácu s relačnými údajmi. SQL bol vynájdený na prácu s relačnými údajmi, neexistuje veľa lepších, jednoduchších a rýchlejších spôsobov, ako sa vysporiadať s veľkým množstvom údajov uložených v relačnej databáze. A neexistuje jednoduchší spôsob, ako napísať procedurálny kód náročný na dáta, ako použitie procedurálneho rozšírenia na SQL.

Je Yaml DSL?

YAML je zlý formát pre externé DSL , rovnako ako XML.

Odporúča: